Tweede Kamer der Staten-Generaal Stafdienst Communicatie

De Stafdienst Communicatie is verantwoordelijk voor de communicatie, woordvoering en voorlichting van de Tweede Kamer. We zijn steeds op zoek naar mogelijkheden om de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar te brengen: de Kamer/het Presidium, de Kamerorganisatie én de media en het algemene publiek. Daarbij staat het versterken en bewaken van de beeldvorming over de Tweede Kamer als hét democratische instituut van Nederland centraal. Ons motto ‘De Tweede Kamer is van iedereen, de Tweede Kamer is voor iedereen. In de Kamer klopt het hart van de democratie’ is bepalend voor ons werk.
Hoe bereiken we onze doelen? We volgen en analyseren ontwikkelingen binnen en buiten de Kamer en spelen hier zo snel mogelijk op in. Ook ontwikkelen we strategieën en adviseren we gevraagd en ongevraagd over communicatiemogelijkheden. Bovendien ondersteunen we onze doelgroepen door de ontwikkeling van veelzijdige en moderne communicatiemiddelen. Van het interne nieuwsblad tot sociale media en omgevingsanalyses, en van persberichten tot websites, apps en andere ICT-toepassingen.


 

redacteur


.

Functie-inhoud
Bloei jij op als er veel tegelijk op je afkomt en het tempo hoog ligt? En ben jij ijzersterk op het gebied van tekst en beeld? Als redacteur weet je wat er speelt in de politiek en de samenleving en ben je steeds op zoek naar kansen om hierover te communiceren. Je bent zelfstandig, houdt de actualiteit nauwlettend in de gaten en bent in staat om snel te schakelen. Het ene moment heb je een interview, het andere moment schrijf je een nieuwsbericht of werk je aan een post op sociale media. Je houdt ervan om met je collega’s nauw samen te werken aan mooie communicatieproducten die een breed publiek aanspreken, om op die manier het verhaal van de Tweede Kamer te vertellen.
Als redacteur ben je in een klein team verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening via de verschillende websites van de Tweede Kamer, met name www.tweedekamer.nl en het intranet Plein2. Je verzorgt webdossiers met achtergrondinformatie bij de actuele vergaderingen. Ook schrijf je artikelen en houd je interviews voor het interne nieuwsblad, de Kamerbode, en schrijf je mee aan brochures en factsheets. Daarnaast weet je je weg te vinden op sociale media en ben je in staat om zelf foto’s en korte video’s te maken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor interne contentleveranciers. In het algemeen houd je overzicht over de nieuwsvoorziening van de Tweede Kamer via de communicatiemiddelen van de dienst.

Functie-eisen 
Je hebt de School voor Journalistiek afgerond, een universitaire master Journalistiek gedaan, Communicatie gestudeerd op hbo- of wo-niveau, of je functioneert op vergelijkbaar niveau. Je hebt aantoonbare journalistieke/redactionele ervaring. Je bent in staat om snel, accuraat en politiek neutraal teksten samen te stellen en te redigeren en beheerst verschillende schrijfstijlen. Ook ben je vertrouwd met het gebruik van sociale media. Het interviewen van verschillende typen personen gaat je gemakkelijk af. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten. Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en je beschikt over gevoel voor ambtelijke en politieke verhoudingen. Kennis van de werkwijze van de Tweede Kamer en haar ambtelijke organisatie is een pre.

Bijzonderheden
Het maken van een schrijfopdracht kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw T.E.P. Kelder, senior communicatie adviseur/teamleider
tel.: 070-3183171

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl