Tweede Kamer der Staten-Generaal

De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken naast de 150 gekozen Kamerleden veel journalisten en fractiemedewerkers. Daarnaast krijgen de Kamerleden ondersteuning van de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie, waar in totaal ruim 560 collega’s bij verschillende afdelingen werken. Zij ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

 

HR adviseur


.

De Tweede Kamer zoekt een HR Adviseur !

Ben jij een ervaren HR Adviseur die inhoudelijk goed onderbouwde adviezen geeft en die oog heeft voor en energie krijgt van het optimaliseren van de HR-dienstverlening, dan zijn wij op zoek naar jou!

Zo ziet jouw baan eruit

De functie HR-adviseur en de Stafdienst HR zijn volop in ontwikkeling. Samen met drie andere HR-adviseurs en ±15 andere directe collega’s ondersteun jij de Tweede Kamer door inhoudelijk advies te geven aan interne klanten. Jouw advies kan gaan over de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers, verzuim, formatie en bezetting. Je denkt mee over loopbaanontwikkeling, werving en selectie, employer branding, functioneren en beoordelen. Ook onderwerpen als diversiteit en bevlogenheid komen ter tafel.

Verder:

  • geef je inhoudelijk advies over eenduidige HR-onderwerpen, aspecten, instrumenten, processen en procedures;
  • treed je op als eerste aanspreekpunt voor operationele HR-onderwerpen voor medewerkers en managers;
  • analyseer je welke veel voorkomende vragen/kwesties opgevangen kunnen worden door goede training, voorlichting of randvoorwaarden. Jij zorgt ervoor dat jouw Tweede Kamercollega’s vanuit HR gefaciliteerd worden om zelfstandig hun taken te kunnen doen;
  • ben je medeverantwoordelijk voor of participeert in de ontwikkeling, verbetering, implementatie van toegepast HR-beleid en/of HR-instrumenten/-processen;
  • signaleer je praktische verbeter- en ontwikkelmogelijkheden, draagt operationele verbetervoorstellen aan;
  • treed je op als vakinhoudelijk deelprojectleider van of participeert in HR-brede projecten (voorbereiding, begeleiding en uitvoering).

Dit ben jij

Klantgericht, hands-on en zichtbaar! Je vindt het leuk om managers gevraagd en ongevraagd te op een deskundige wijze te adviseren. Je bent in staat om goed samen te werken, bent een waardige gesprekspartner en je richt je graag op het verbeteren van HR-processen. Je gaat integer om met de formele en serieuze zaken waar je mee te maken krijgt, maar vind het prettig om op een informele manier om te gaan met je directe collega’s.

Wat neem je mee?

  • Je hebt een diploma op WO/hbo-niveau;
  • je hebt 3-5 jaar HRM werkervaring als HRM-generalist of HRM-specialist;
  • je hebt inzicht in brede bedrijfsvoeringprocessen.

Jouw werkplek

De Stafdienst HR is volop in ontwikkeling! Je komt terecht in een informeel en bevlogen team dat bestaat uit ±18 collega’s van verschillende leeftijden. Er is voldoende werk dat je direct kunt oppakken, maar er is veel ruimte én behoefte aan eigen initiatief. Het diensthoofd zet er echt op in dat jouw persoonlijke talenten worden ingezet en dat je die kunt doorontwikkelen.

Jouw werkomgeving is prachtig: je komt te werken in de prachtige, statische en historische gebouwen van de Tweede Kamer gelegen in de Haagse binnenstad.

Wat we jou bieden

We zijn op zoek naar een HR-adviseur voor een periode van 2 jaar. Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van bruto € 2.737,59 tot € 4.400,17 (schaal 10 CAO Rijk en afhankelijk van ervaring op basis van een 36-urige werkweek).

Wat krijg je nog meer?

Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag. De functie is ter versterking van het team voor de duur van 2 jaar; het betreft dus een tijdelijke overeenkomst voor 36 uur per week.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Letta van Schie, HR Adviseur, telefoonnummer 06-11066568.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw L. van Schie, HR adviseur
tel.: 06-11066568

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl