Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Wetgevingsjurist


.

De Tweede Kamer zoekt twee wetgevingsjuristen!

Als wetgevingsjurist ondersteun je Kamerleden in hun wetgevende taak. Je hebt een onpartijdige rol midden in de politieke wervelwind. Samen met jouw 8 directe collega's van Griffie Plenair/Bureau Wetgeving draag jij zo bij aan de democratie.

Wat ga je doen?
Als wetgevingsjurist draag je bij aan de wetgevende taak van de Tweede Kamer. Je stelt amendementen en initiatiefwetgeving op over allerlei verschillende onderwerpen, ter uitwerking van de politieke en beleidsmatige wensen van Kamerleden. Verder schrijf je notities ten behoeve van Kamercommissies over wetgevingsaangelegenheden en staatsrechtelijke vraagstukken, stel je stemmingslijsten op en help je fracties met het beantwoorden van juridische vragen.

Verder:
• ondersteun je Kamerleden bij het opstellen van amendementen en initiatiefwetgeving;
• ben je verantwoordelijk voor het opstellen van stemmingslijsten;
• stel je op verzoek van Kamercommissies notities over wetgeving op;
• adviseer je Enquêtecommissies en Ondervragingscommissies op juridisch gebied.

Wat neem je mee?
• Je hebt een rechtenopleiding en de opleiding tot wetgevingsjurist aan de Academie voor de Wetgeving voltooid;
• je beschikt over een flexibele instelling en kunt snel schakelen tussen onderwerpen;
• je bent een generalist, maar tegelijkertijd in staat in korte tijd verdieping in een onderwerp te initiëren;
• je hecht grote waarde aan integriteit en bent in staat politiek neutraal te adviseren;
• je houdt ervan zelfstandig te werken, maar stelt input en advies van collega’s zeer op prijs;
• je hebt affiniteit met een politieke werkomgeving.

Jouw kracht
Als wetgevingsjurist ben je een belangrijke adviseur van Kamerleden op het gebied van wetgeving. Je bent klantgericht, zorgvuldig en analytisch. Je werkt integer en hebt vertrouwelijkheid hoog in het vaandel staan. Dat je je politiek neutraal opstelt, staat buiten kijf. Je brengt een gezonde dosis politieke sensitiviteit mee. Jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn uitstekend.

Jouw werkplek
Je wordt onderdeel van een enthousiast team dat bestaat uit 8 collega-wetgevingsjuristen. Je bent onderdeel van een keten in het parlementaire proces en hebt daarom veel contact met andere medewerkers van Griffie plenair/Bureau Wetgeving.

Wat we jou bieden
• Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 4252,00 tot € 6374,52 bruto (schaal 13, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%). Afhankelijk van ervaring kan gedurende een jaar sprake zijn van inschaling in schaal 12.
• Het betreft een vaste functie. We bieden je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar aan, met de intentie deze na goed functioneren om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Je komt te werken in een divers team waarin collega’s met verschillende mate van werkervaring samenwerken om tot een mooi resultaat te komen.

Wat krijg je nog meer
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.
Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.
Aangezien de Tweede Kamer gewoonlijk ook in de avonduren vergadert, kan het nodig zijn ook buiten kantoortijden werkzaamheden te verrichten.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw L.A. Kipp, hoofd Griffie Plenair/Bureau Wetgeving
tel.: 070-3182231

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl