Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Functioneel Beheerder Sharepoint


.

De Tweede Kamer zoekt een ervaren functioneel beheerder Sharepoint!

Je komt als functioneel beheerder te werken in het team informatiebeheer van de dienst Informatie en archief. De Tweede Kamer maakt gebruik van SharePoint 2013, maar stapt op korte termijn over naar een hogere versie om in de toenemende gebruikerswensen te kunnen faciliteren. Dat kunnen we niet alleen en daarom zoeken wij jou om het beheer van SharePoint uit te breiden en naar een hoger kennisniveau te brengen!

Zo ziet jouw baan eruit
De taken en verantwoordelijkheden van een functioneel beheerder zijn divers en uitdagend. Als functioneel beheerder bedien je de interne en externe klanten van de Tweede Kamer. Je beheert de informatievoorziening binnen één of meerdere processen en draagt bij aan een adequaat gebruik van SharePoint. Je bent ervoor verantwoordelijk dat SharePoint aan de eisen en wensen van de gebruikers blijft voldoen. Je vindt het leuk om met de klant aan tafel te zitten en klantwensen om te (laten) zetten in een functioneel ontwerp en uiteindelijk in een oplossing.

Verder
• Zorg je voor de afstemming met de (interne) klant en de (technisch)beheer organisatie, je bepaalt de te bewandelen route en overtuigt de rest van de organisatie van je plannen;
• initieer, coördineer en treed je op bij changes, projecten, incidenten en problems. Dit doe je voor het SharePoint platform en de daaraan gerelateerde infrastructuur;
• maak je impactanalyses en beoordeel je risico's;
• stuur en ondersteun je de collega functioneel beheerder(s) op het gebied van Sharepoint (en andere applicaties);
• rapporteer je aan een aantal overlegorganen, dit doe je onder andere door het opstellen van voorgangsrapportages en beslisdocumenten;
• ondersteun je optimaal en continue bij het dagelijks gebruik van de informatievoorziening door eindgebruikers;
• ben je een volwaardige gesprekspartner voor de applicatie-eigenaren, stakeholders en key-users en in staat zijn de behoefte/vraag vanuit de gebruikersorganisatie te onderkennen en te vertalen;
• leid je projecten.

Dit ben jij
Zelfstandig, deskundig en nauwkeurig; dat ben jij! Jij hebt oog voor de belangen van de klant als organisatie, kunt goed samenwerken maar ook anderen sturing geven. Je bent goed in het geven van adviezen en notities, die onpartijdig zijn en onderbouwd met heldere feiten. Als goede netwerker heb je sterke organisatorische voelhorens. Je staat open voor nieuwe en innovatieve ideeën en producten. En omdat je stevig in je schoenen staat ga je vol vertrouwen de discussie aan als dat nodig is.

Wat neem je mee?
• HBO werk- en denkniveau,bij voorkeur HBO informatica;
• het liefst een aanvullende opleiding op het gebied van functioneel beheer en/of changemanagement;
• tenminste 5 jaar ervaring als functioneel beheerder SharePoint, 2 jaar in een senior rol is een pré;
• affiniteit met techniek, informatiebeveiliging en informatieanalyse;
• aantoonbare kennis van SharePoint Project Server 2013/16/19;
• aantoonbare ervaring bij migratietrajecten;
• bekend zijn met beheerstandaarden als ITIL, BiSL, TMAP en PRINCE2;
• kennis en/of ervaring van Agile en Scrum;
• ervaring met coachen en instrueren van medewerkers en gebruikers;
• ervaring (zowel mondeling als schriftelijk) in adviseren en participeren in informatieprojecten;
• ervaring als projectleider.

Jouw werkplek
Je komt als functioneel beheerder te werken in het team informatiebeheer. Dit team voert het functioneel beheer uit van meerdere (parlementair kritische) applicaties en richt zich daarnaast op het volgen van technische- en inhoudelijke ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening, de vertaling daarvan naar de dienstverlening en het aansturen van (externe) applicatiebeheerders. Bij het team Informatiebeheer zijn negen medewerkers werkzaam.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.737,59 tot € 4.400,17 bruto (schaal 10, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek (een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden). Het betreft een fulltime functie voor 36 uur per week.

We bieden jou een uitdagende functie! Jij als ervaren functioneel beheerder wordt één van de belangrijke stakeholders om deze ontwikkelingen richting te geven en treed je als zodanig op als spil tussen de Dienst Informatie & Archief, Dienst Automatisering en de gebruikers. 

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen. Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer E.A.J.E. Driessen, teamleider Informatiebeheer
tel.: 0703185691

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl