Tweede Kamer der Staten-Generaal Bodedienst en Postzaken - Bodedienst 

Hoofd Bodedienst


.

De Tweede Kamer zoekt een hoofd Bodedienst!

De Bodedienst van de Tweede Kamer ondersteunt de Kamervoorzitter, de Kamerleden, en ministers en staatssecretarissen tijdens vergaderingen en andere activiteiten die binnen de Tweede Kamer worden georganiseerd.

Zo ziet jouw baan eruit

Als hoofd van de Bodedienst geef jij inhoudelijk en hiërarchisch leiding aan 3 Kamerbewaarders, 16 Kamerbodes, een managementassistent en 2 chauffeurs, die onder andere de Voorzitter van en naar locatie rijden.

Als diensthoofd ontwikkel je je medewerkers tot optimale klantgerichtheid en professionaliteit in hun werk als Kamerbode. Je geeft hierin het goede voorbeeld.

Je bent verantwoordelijk voor de ondersteunende processen van de Bodedienst en zorgt voor afstemming met andere diensten die belangrijk zijn in het goed faciliteren van het parlementair proces. Omdat je zelf ook rond loopt op de werkvloer zie je precies wat er wel en niet goed gaat. Spreek je je medewerkers aan op hun gedrag, dan doe je dat op een duidelijke en sympathieke manier. Wanneer zaken goed gaan of verbeterd zijn, weet je ook je medewerkers te waarderen. In deze rol breng je de dienstverlening en de ontwikkeling van jouw medewerkers naar een uitmuntend niveau. Met jouw kennis van mensen, het vakgebied en verandermanagement weet je die ontwikkeling aantoonbaar vorm te geven.

Verder

 • ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het jaarplan en het realiseren van de afgesproken resultaten;
 • motiveer, stimuleer en inspireer je jouw medewerkers en draag je bij aan hun ontwikkeling;
 • draag je zorg voor een goede communicatie en samenwerking binnen het eigen team, tussen de teams onderling en heb je dagelijkse contact met afdelingen zoals de Facilitaire Dienst, Griffie Plenair, Restaurantbedrijf;
 • draag je zorg voor de uitvoering van het vastgestelde personeels- en arbobeleid;
 • heb je regelmatig contact met externe partijen, zoals de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, politie en ministeries. Hierbij gaat het met name om het bespreken en beperken van beveiligingsrisico’s tijdens speciale vergaderingen, ceremonies, congressen en conferenties in het Tweede Kamergebouw.

Dit ben jij
Toegankelijk, zichtbaar en verbindend: dat ben jij. Dankzij je empathische vermogen heb je oog voor wat er op de werkvloer speelt maar ook daarbuiten. Steeds weer lever jij op de juiste plek en op het juiste moment service op hoog niveau. Je doorziet de organisatorische lijnen, komt vlot en zorgvuldig tot de juiste beslissingen, en houdt ook onder druk het hoofd koel. Een complexe en dynamische omgeving schrikt jou niet af en dankzij je diplomatieke behendigheid communiceer je probleemloos met mensen op verschillende niveaus. Ook wil je je graag verder ontwikkelen en je grijpt de kansen die je daartoe krijgt dan ook met beide handen aan.

Wat neem je mee?

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • een aantal jaar ervaring in leidinggeven;
 • ervaring in het doorontwikkelen van een team;
 • ervaring in het verlenen van een zeer goede dienstverlening binnen een complexe omgeving;
 • ervaring met het signaleren en analyseren van mogelijke problemen. Je bent in staat om tijdens crisismomenten de juiste beslissingen te nemen;
 • beheersing van de Engelse taal (mondeling);
 • grote affiniteit met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

Jouw werkplek
Je wordt onderdeel van een klein team waar houding en gedrag belangrijk zijn voor het verloop van de Tweede Kamerprocessen en de vergaderorde. Het diverse team kent een informele en hechte sfeer en streeft naar een hoge dienstverlening. In deze rol leg je verantwoording af aan de directeur Huisvesting.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.256,52 tot € 5.003,97 bruto (schaal 11, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een vaste fulltime functie. Je krijgt een uitdagende rol waar je dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Ook is er ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en de kans je team verder te ontwikkelen.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen. In deze functie heb je ook recht op een vergadergebondentoeslag.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook zal een assessment onderdeel uitmaken van de procedure.

Meer informatie?

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met corporate recruiter Shimi Goossen (s.goossen@tweedekamer.nl, 06 50 05 22 68).

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer J. van Rhijn
tel.: +31 070 3182402

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl