Tweede Kamer der Staten-Generaal Stafdienst Financieel Economische Zaken

De Stafdienst Financieel - Economische Zaken (FEZ) is – conform de Comptabiliteitswet 2016 de controller, budgettaire belangenbehartiger en inkoopadviseur van de Tweede Kamer. FEZ ziet toe op de rechtmatige, doelmatige en doeltreffende toewijzing en besteding van publieke middelen binnen de Tweede Kamer en is belast met het inkopen van middelen en diensten.

 

Controller


.

 De Tweede Kamer zoekt een enthousiaste en bevlogen controller!

Je levert als controller bij de Tweede Kamer een actieve bijdrage aan het begrotingsproces, geeft integraal advies aan diensthoofden en werkt mee aan de doorontwikkeling van managementinformatie.

Zo ziet jouw baan eruit
De taken en verantwoordelijkheden van een controller zijn divers, afwisselend en uitdagend. Zo kent de Tweede Kamer - naast diensten die het parlementaire proces direct ondersteunen - een eigen Restaurantbedrijf, Facilitaire dienst, Beveiligingsdienst en ICT-organisatie.

Verder

  • ben je intermediair tussen de Tweede Kamerorganisatie en de leveranciers van de applicaties die wij gebruiken;
  • adviseer je, gevraagd en ongevraagd, de diensten over de sturing en (risico)beheersing van de bedrijfsprocessen;
  • denk je mee met de interne auditor over operational audits gericht op o.a. general IT controls, (informatie)beveiliging en materieel beheer.  

Je werkt als controller bij de Tweede kamer in een dynamische en politieke omgeving. In je werk is daarom goede communicatie naar andere diensten belangrijk. Daarbij werk je veel samen met de andere controllers.

Dit ben jij
Zelfstandig, zichtbaar en benaderbaar; dat ben jij! Je kunt goed plannen en organiseren en je communiceert makkelijk. Daarnaast ben je analytisch, kun je goed relativeren en heb je affiniteit met een politieke werkomgeving. Je bent proactief en pakt de gesignaleerde zaken actief op en neemt hierin het voortouw. Je bent een verbindende kracht en in je optreden energiek, doortastend en overtuigend op basis van goede argumenten en relevante ervaringen. Je brengt een gezonde dosis humor mee.

Wat neem je mee?

  • Wo werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met bedrijfsprocessen, digitalisering, automatisering en overheidsfinanciën;
  • Vaardigheid in het formuleren, uitdragen en verdedigen van adviezen in woord en geschrift.
  • Vaardigheid in het analyseren, beoordelen en doorrekenen van voorstellen gericht op het verbeteren van bedrijfsprocessen.

Jouw werkomgeving
Je komt te werken in een dynamische en energieke omgeving. Je maakt onderdeel uit van een hecht team van 6 controllers, die samen grip houden op de financiën van de Tweede Kamer. Je hebt veel contact met gedreven collega’s van andere diensten, die er trots op zijn om voor de Tweede Kamer te werken.

Wat we jou bieden
Je krijgt een uitdagende functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te vullen naar eigen inzicht. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf en je professionele vaardigheden te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de afdeling.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.256,52 tot € 5.003,97 bruto (schaal 11, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%).

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen. Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer P. Wit, hoofd Stafdienst Financieel Economische Zaken
tel.: 06-15672893

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl