Tweede Kamer der Staten-Generaal Dienst Informatie en Archief 

Adviseur informatiebeheer


.

De Tweede Kamer zoekt een adviseur informatiebeheer!

Je komt als adviseur informatiebeheer te werken bij de Dienst Informatie en Archief (DIA). Als adviseur draag je bij aan de duurzame informatiehuishouding van de Tweede Kamer. DIA is op zoek naar een enthousiaste adviseur informatiebeheer die het leuk vindt om te pionieren en die kan meedenken met de ontwikkelingen in de organisatie. De werkzaamheden zijn divers en er is veel ruimte om zelf invulling te geven aan de functie.

Zo ziet jouw baan eruit
Als adviseur informatiebeheer werk je aan de verdere vormgeving van de duurzame digitale informatiehuishouding van de Tweede Kamer, zoals webarchivering, AV-archivering en mailarchivering.

Verder:

 • draag je bij aan de inrichting van de informatiehuishouding;
 • informeer en adviseer je gebruikers over digitaal informatiebeheer;
 • draag je analoge en digitale archieven over naar het Nationaal Archief;
 • volg je beleidsontwikkelingen binnen en buiten de Tweede Kamer op het gebied van  duurzame toegankelijkheid van (digitale) informatie en adviseer je over de gevolgen ervan voor de informatiestromen en werkprocessen op het gebied van archiefbeheer;
 • ontwikkel en implementeer je producten en diensten, zoals een kwaliteitssysteem, instructies en richtlijnen;
 • participeer je in projecten of ben je projectleider;
 • beoordeel je dossiers op openbaarheid;
 • geef je voorlichting, trainingen en presentaties over archiefaangelegenheden.

Dit ben jij
Als adviseur weet je het belang van informatiebeheer op een enthousiaste manier uit te dragen. Je hebt een klantgerichte houding en houdt de belangen van de organisatie in het vizier. Je kunt goed samenwerken, werkzaamheden zelfstandig oppakken en weet een project in goede banen te leiden. Je bent in staat nieuwe ideeën en producten te ontwikkelen en te implementeren en hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Tenslotte ben je analytisch, proactief en omgevingssensitief.

Wat neem je mee?

 • Minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als adviseur;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en normen voor informatiebeheer;
 • Brede kennis van digitaal en analoog informatiebeheer bij de overheid;
 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Je hebt affiniteit met een politieke werkomgeving.

Jouw werkplek
Je komt als adviseur informatiebeheer te werken in het team Archief en Collecties. Het team houdt zich bezig met digitaal en analoog informatiebeheer en een deel van het team ondersteunt daarnaast het team Contentspecialisten.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2737,59 tot € 4400,17 bruto (schaal 10 , afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%) (een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden). Het betreft een vaste functie.

In deze veelzijdige functie krijg je de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en projecten te leiden. Gezamenlijk werken we aan de verdere ontwikkeling van een duurzame informatiehuishouding.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen. Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Je wordt aangesteld in de functie van senior medewerker archief en collecties. Deze functie kan binnen de Rijkssector ook op detacheringsbasis worden vervuld.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw K. Verbrugge, archivaris
mobiel: +31 06-11129527

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl