Tweede Kamer der Staten-Generaal Bodedienst en Postzaken - Bodedienst 

Kamerbode (parttime)


.

De Tweede Kamer zoekt een Kamerbode!
De Bodedienst van de Tweede Kamer ondersteunt de Kamervoorzitter, de Kamerleden, ministers en staatssecretarissen tijdens vergaderingen en andere activiteiten die binnen de Tweede Kamer worden georganiseerd. Voor dit team zoeken we een Kamerbode voor 25 uur per week. Als Kamerbode werk je  in roosterdiensten.

Zo ziet jouw baan eruit
Als Kamerbode ben je een belangrijke schakel in de Kamergebonden vergaderactiviteiten. Je ondersteunt en faciliteert Kamerleden, Fractiepersoneel, Bewindsleden, ambtenaren en publiek door voorafgaand aan de vergaderingen de zaal voor te bereiden. Als Kamerbode verzorg je de eerste opvang van bezoekers en heb je onder andere contacten met in- en externe klanten. In crisissituaties bewaar jij de rust en het overzicht en lever jij een actieve bijdrage aan het rustige verloop van het vergaderproces in de plenaire zaal en de commissiezalen. Ook houd je toezicht op geldende richtlijnen voor de pers.

Verder
• Reserveer je zalen in een geautomatiseerd systeem;
• Spreek je, indien nodig, de bezoekers en/of pers aan op gedrag;
• Verzorg je spoed postverwerking;
• Zorg je ervoor dat de zalen er netjes uit zien, ook na afloop van de vergaderingen, en sluit deze af.

Dit ben jij
Servicegericht, besluitvaardig en stressbestendig, dit ben jij! Je bent iemand die dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan. Je laat dit zien door te anticiperen op klantwensen en op de juiste plek en op het juiste moment service te verlenen/faciliteren, zonder de aandacht op jezelf te vestigen. Je kunt goed samenwerken en ook kun je zaken zelfstandig oppakken. Omdat je stevig in je schoenen staat kun je ook de discussie aangaan, daar waar nodig, zonder de dienstverlening uit het oog te verliezen.

Wat neem je mee?
• MBO+ werk- en denkniveau;
• Ruime werkervaring in een dienstverlenend beroep;
• Kennis van, vaardig in en aantoonbare ervaring met het opbouwen en paraat houden van een zeer goede dienstverlening;
• Vaardig in het afstemmen van de eigen houding en gedrag op de omgeving en flexibel zijn in de omgang met Kamerleden en publiek;
• Kennis van de Engelse taal (mondeling);
• Grote affiniteit met het politieke proces.

Organisatieomschrijving
De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken 150 Kamerleden, hun fractiemedewerkers en veel journalisten. Daarnaast wordt het werk van de Kamerleden ondersteund door de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie. Ruim 560 collega‘s ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

Jouw werkplek
Je wordt onderdeel van een klein team waar houding en gedrag belangrijk zijn voor het verloop van de Tweede Kamerprocessen en de vergaderorde. Het diverse team kent een informele en hechte sfeer en streeft naar een hoge dienstverlening. De Bodedienst bestaat momenteel uit 17 kamerbodes, drie kamerbewaarders, een managementassistent, 2 chauffeurs en een diensthoofd. Je komt te werken in een zeer dynamische omgeving.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.047,44 tot € 2.737,59 bruto (schaal 5) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%). Het betreft een dienstverband voor de duur van een half jaar. Je komt te werken in een divers team waarin collega’s met verschillende mate van werkervaring samenwerken om tot een uitmuntend resultaat te komen.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen. Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag. Je werkt als Kamerbode in roosterdiensten. In deze functie ben je 25 uur per week werkzaam en werk je niet tijdens de recesperiodes.   

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer R.H. van der Linden, Kamerbewaarder
tel.: +31 070-3182180

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl