Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Functioneel beheerder informatiebeheer


.

De Tweede Kamer zoekt een ervaren functioneel beheerder voor het team informatiebeheer!

Je komt als functioneel beheerder te werken in het team Informatiebeheer van de Dienst Informatie en Archief (DIA). Dit team voert het functioneel beheer uit van meerdere (parlementair kritische) applicaties en richt zich daarnaast op het volgen van technische- en inhoudelijke ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening, de vertaling daarvan naar de dienstverlening en het aansturen van (externe) applicatiebeheerders en leveranciers.

Zo ziet jouw baan eruit
De taken van een functioneel beheerder zijn divers en uitdagend. Je bent de onmisbare schakel tussen de business en IT, voor meerdere (parlementair kritische) applicaties. Voor gebruikers ben jij het primaire aanspreekpunt over functionaliteiten van de verschillende applicaties die dagelijks worden gebruikt. Je bewaakt de inrichting van de applicaties en zorgt voor een optimale gebruikservaring door het geven van de juiste instructies en het bieden van ondersteuning. Bij elk proces zorg je voor de coördinatie, rapportages en tot slot zorg je voor een goede overdracht van een project naar beheer. Daarbij houd je rekening met de behoeften en belangen van de gebruikers.

Verder:

 • ben je proactief betrokken bij het oplossen van incidenten en problems;
 • verdiep je je in de gebruiker en reageer je tijdig en correct op eventuele wensen, vragen of klachten;
 • stel je op basis van impactanalyses verbeteringen voor en organiseer en begeleid je analyses, regressie en acceptatietesten;
 • inventariseer en analyseer je (complexe) gebruikerswensen en vertaal je deze naar functionele specificaties;
 • voer je periodieke controles uit en lever je input aan voor rapportages, hierbij houd je rekening met de gebruikersvereisten, de kwaliteit van de dienstverlening en de wettelijke (AVG) en budgettaire beperkingen;
 • neem je als inhoudelijk deskundige deel aan projecten en stuur je soms zelf projecten aan.

Dit ben jij
Je durft het voortouw te nemen, verbetervoorstellen aan te dragen en weet IT-collega’s en eindgebruikers te verbinden. Je hebt een klantgerichte houding en houdt de belangen van de organisatie in het vizier. Je kunt goed samenwerken, werkzaamheden zelfstandig oppakken en plannen. Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Ook heb je coachingsvaardigheden en ben je analytisch, proactief en omgevingssensitief.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding (i.e. bedrijfskundige informatica of informatiemanagement) en aanvullende opleidingen op het gebied van functioneel beheer;
 • Tenminste 5 jaar ervaring als functioneel beheerder (m.b.t. kritische applicaties);
 • 2 jaar ervaring in een aantoonbare senior rol is een pré;
 • Aantoonbare ervaring in het uitvoeren en opzetten van testmanagement;
 • Affiniteit met techniek, informatiebeveiliging en informatieanalyse;
 • Ervaring met het vertalen van gebruikerswensen naar functionele specificaties en/of het opstellen van functioneel ontwerpen/user stories voor wijzigingen;
 • Ervaring met het begeleiden van de realisatie en implementatie van wijzigingen en het uitvoeren van acceptatietesten;
 • Kennis van beheerstandaarden zoals ITIL, BiSL, TMAP en PRINCE2;
 • Kennis en/of ervaring met methodieken als Agile, Scrum, DevOps;

Jouw werkplek
Je komt terecht in het team Informatiebeheer en hier zijn negen medewerkers werkzaam. De sfeer binnen het team valt te omschrijven als betrokken, hartelijk en collegiaal. Op dit moment werken de medewerkers 100% vanuit huis.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.756,75 tot € 4.430,97 bruto (schaal 10, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%) (een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden). Het betreft een functie voor 2 jaar.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Deze functie kan binnen de Rijkssector ook op detacheringsbasis worden vervuld.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer E.A.J.E. Driessen, teamleider Informatiebeheer
tel.: 0703185691

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl