Tweede Kamer der Staten-Generaal Dienst Automatisering 

Manager ICT


.

De Tweede Kamer zoekt een manager ICT!

Als manager ICT ben je eindverantwoordelijk voor de dienstverlening en het functioneren van de afdeling op het gebied van de ICT (basis)infrastructuur. Je draagt met je team zorg voor de vertaling van de vraag naar ICT-dienstverlening vanuit de Tweede Kamer en haar diverse gebruikersgroepen (Kamerleden, fracties, kamerambtenaren, journalisten, bezoekers) naar een passend aanbod aan de ICT-dienstverlening.

Hoe ziet jouw baan eruit?
Je wordt als diensthoofd verantwoordelijk voor de Dienst Automatisering (DA). Deze dienst is de centrale ICT-afdeling voor de Tweede Kamer. Als ICT manager ben je volledig verantwoordelijk voor een stabiel en veilig functionerende ICT die cruciaal is voor de ongestoorde voortgang van (parlementaire) processen alsmede voor het continue op niveau brengen van de ICT infrastructuur door het tijdig doorvoeren van benodigde innovaties. De Tweede Kamer heeft hoge ambities ten aanzien van een duurzame informatievoorziening als fundament voor de informatiepositie van de Kamer en de transparantie van het Kamerwerk. Als manager ICT draag je bij aan de verdere visieontwikkeling en vertaling van deze ambities naar concrete ICT oplossingen. Dit vereist verandervermogen en reikt vaak verder dan de eigen ICT afdeling. Je staat aan het hoofd van de ICT-organisatie en combineert de technische inhoud van onze specialisten, de behoefte van de organisatie en het leidinggeven aan professionals, hieronder vallen ook de externe medewerkers (Workspace Management en de Servicedesk). Je stuurt de teamleiders aan en leidt/begeleidt de grotere ICT-projecten. Regelmatig beoordeel je de samenstelling van het leveranciersportfolio, samen met het team Leveranciersmanagement op actualiteit en volledigheid. Samen met je collega’s zet je de strategie uit van de technologische toekomst van de Tweede Kamer en werk je nauw samen met onze CISO in verband met informatiebeveiliging.

Verder

 • coördineer en adviseer je bij complexe implementatie- of ontwikkeltrajecten, zoals op het gebied van de ICT-infrastructuur (inclusief datacenters), de vaste en mobiele werkplekken van de medewerkers en Kamerleden, de vaste en mobiele telefonie en de hosting en housing van applicaties;
 • coach en begeleid je medewerkers, stuur je op resultaten en doelstellingen en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de medewerkers;
 • stuur je de realisatie van meerjaren activiteiten- en jaarplannen aan, draag je zorg voor de meerjarenbegroting en treed je op als budgetverantwoordelijke;
 • bouw je relevante in- en externe netwerken op en onderhoud deze goed;
 • initieer je samenwerkingsverbanden, zowel binnen de Tweede Kamer als daarbuiten;
 • adviseer je de directeur Informatie/CIO en het MT over in te nemen standpunten en bij besluitvorming;
 • draag je bij aan de totstandkoming van de I-strategie en vertaal je deze naar de uitwerking op het terrein van ICT;
 • heb je contact met wetenschappers, onderzoekers en deskundigen op het gebied van automatisering over ontwikkelingen en opdrachten op het gebied van ICT/automatisering;
 • draag je zorg voor de vertaling van de gewenste ICT-dienstverlening in outsourcingsbeleid en opdrachtgeverschap richting externe uitvoerders, op de daarvoor relevante gebieden.

Dit ben jij
Jij bent een mensgerichte, overtuigende, stevige en gedreven manager met een flinke dosis (technisch) vakinhoudelijke ICT kennis en -ervaring. Je bent benaderbaar en gericht op samenwerking. Daarnaast ben je innovatief en integer en kun je goed delegeren. Ook weet je kansen en mogelijkheden te benutten en in te zetten. Je bent een verbinder, zowel intern als extern, en weet op natuurlijke wijze de onderlinge samenwerking binnen de dienst, met je collega-teamleiders en de gehele organisatie te stimuleren en het gemeenschappelijk doel voor ogen te houden.

Wat neem je mee?

 • Wo- werk – en denkniveau of een Hbo-opleiding met aanvullende academische scholing op het gebied van ICT en/of (technische) bedrijfs- of bestuurskunde;
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende werkervaring binnen een ICT-afdeling;
 • Managementervaring in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving;
 • Ervaring met verandermanagement met een accent op people management & cultuuromslag;
 • Kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging;
 • Aantoonbare kennis van, ervaring en affiniteit met het werkveld ICT;
 • Ruime ervaring met actuele thema’s zoals Sourcing en Cloud;
 • Kennis van ITIL processen en kennis van methoden voor project- en programmamanagement;
 • Kennis van methoden en standaarden op het gebied van procesautomatisering, kantoorautomatisering en systeemarchitectuur.

Jouw werkplek
Je geeft leiding aan 3 teams: team Leveranciersmanagement, team Servicemanagement en team Uitvoering. Team leveranciersmanagement is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het dienstverleningsportfolio van DA, ook de processen worden vanuit dit team aangestuurd. Team Servicemanagement is verantwoordelijk voor de communicatie en de afstemming met de klanten van DA en team Uitvoering is verantwoordelijk voor het beheer van de technische infrastructuur en de daarop geleverde klantdiensten. Er is heerst een informele sfeer en de collega´s hebben een goed gevoel voor humor. Ook - wanneer iedereen thuis aan het werk is- weet men elkaar te vinden.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 4.831,23 tot € 7.096,00 bruto (schaal 14) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een vaste, fulltime functie voor 36-uur per week.
In deze rol krijg je veel ruimte om de ICT-organisatie van de Tweede Kamer vorm te geven.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen. Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw Shimi Goossen, senior corporate recruiter
tel.: o6-50052268

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl