Tweede Kamer der Staten-Generaal Stafdienst HR 

Adviseur Control en Ondersteuning


.

De Tweede Kamer zoekt een tijdelijke adviseur Control en Ondersteuning! 
Het team Control en Ondersteuning maakt onderdeel uit van de Stafdienst HR. Als adviseur overzie je de hectiek van alledag en kijk je hoe de personeelsadministratieve processen geoptimaliseerd kunnen worden. Je hebt ook inhoudelijke kennis op salaris- en personeelsadministratief gebied waardoor je processen weet glad te strijken. Je neemt van nature een verbindende rol in en zorgt ervoor dat de taken op het juiste moment worden opgepakt en uitgevoerd. De details induiken en tegelijkertijd het grote plaatje blijven overzien is voor jou geen probleem: jij werkt gestructureerd en bewaakt het overzicht voor de afdeling.

Zo ziet jouw baan eruit
In deze rol ben je de stabiele factor voor het team, schakel je gemakkelijk met andere disciplines binnen de organisatie en houd je voortdurend onze hoogstaande kwaliteit voor ogen. Je draagt bij aan het optimaliseren van HR-processen en speelt een belangrijke rol in het goed ondersteunen van onze interne klanten. Daarnaast geef je inhoudelijk advies aan onze HR-adviseurs en het Team Control en Ondersteuning over de toepassing van de CAO, maak je berekeningen, beheer je de organisatie- en formatiestructuur en autorisatiematrix in het personeelssysteem.

Verder

 • begeleid je de dag- en weekstart en stel je samen met het team prioriteiten en bewaak je de kwaliteit van de output;
 • overzie je welke controles noodzakelijk zijn voor een juiste en kwalitatief goede personeelsadministratie (aanvullende op het externe shared service centre P-direkt) en voer je periodiek controles uit;
 • heb je een helder beeld hoe een personeelsadministratie er idealiter uit ziet en maak je van daar uit verbetervoorstellen voor de interne processen;
 • optimaliseer je in samenwerking met de financiële afdeling de processen rondom loonafdrachten, formatiebeheer en gegevensuitwisseling met UWV/Belastingdienst;
 • analyseer je welke veel voorkomende vragen/kwesties opgevangen kunnen worden door goede training, voorlichting of randvoorwaarden en pak je dit proactief op;
 • treed je op als vakinhoudelijk deelprojectleider of participeer je in HR brede projecten (voorbereiding, begeleiding en uitvoering).

Dit ben jij
Je hebt een flexibele instelling en weet hoe je iets over moet brengen. Je bent integer, toegankelijk en stelt de juiste vragen. Je bent nauwkeurig en politiek sensitief, in staat de voortgang van processen te bewaken en kunt goed plannen en organiseren. Daarnaast ben je analytisch sterk en schriftelijk en mondeling zeer vaardig. Je kunt anderen sturing geven en staat stevig in je schoenen. 

Wat neem je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • 3-5 jaar werkervaring
 • Kennis van HR-processen en relevante (sociale) wet- en regelgeving;
 • Ervaring met HR-beheer en administratie of inhoudelijke HR-ondersteuning;
 • Kennis van de CAO Rijk en P-direkt is een pre.

Jouw werkplek
In de rol van adviseur kom je te werken bij de Stafdienst HR, bestaande uit 18 medewerkers. De dienst is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het personeelsbeleid van de Tweede Kamerorganisatie. Vanuit HR zijn wij steeds op zoek naar mogelijkheden om de Tweede Kamer als werkgever te verstevigen en daarmee het werken binnen de Kamerorganisatie nog aantrekkelijker te maken.

Het team bestaat uit medewerkers Control en Ondersteuning, (senior) HR-adviseurs, een participatie coach,  een concern jurist en een senior adviseur recruitment. Het team wordt aangestuurd door een manager, die tevens MT-lid is. We weten elkaar goed te vinden voor advies over de inhoud en kwaliteit van ons werk.  Je komt terecht in een bevlogen team met ambitie en aandacht voor werkplezier. Vanwege de coronamaatregelen werken wij vanuit huis.

Wat we jou bieden
Het salaris varieert van € 2.824,67 tot € 3.990,93 bruto (schaal 9, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%). Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van een jaar.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Meer informatie?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Shimi Goossen, senior adviseur recruitment, via telefoonnummer 06-50052268 of via s.goossen@tweedekamer.nl.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw C.J. Wolff, Hoofd Stafdienst HR
tel.: 070-3182200

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl