Tweede Kamer der Staten-Generaal Facilitaire Dienst - Techniek

De Facilitaire Dienst van de Tweede Kamer zorgt voor de bedrijfsmatige ondersteuning binnen de Tweede Kamer zodat de Kamerleden, hun ondersteunende medewerkers en het ondersteunend apparaat in een prettige werkomgeving kunnen functioneren. De Facilitaire Dienst bestaat uit het Bedrijfsbureau, het bureau Evenementen, de afdeling Techniek en de afdeling Services.

 

Contractbeheerder technisch gebouwbeheer


.

De Tweede Kamer zoekt een contractbeheerder technisch gebouwbeheer!

De Facilitaire Dienst heeft in totaal 56 medewerkers en zorgt voor de bedrijfsmatige ondersteuning binnen de Tweede Kamer zodat de Kamerleden, hun ondersteunende medewerkers en het ondersteunend apparaat hun werk in een prettige omgeving kunnen doen. Jij speelt hier een grote rol in! 

Je bent een echte spin in het web: je plant en coördineert de uitvoering van onderhoud en adviseert op dit gebied om het parlementair proces optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast heb je zeer goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in verband met het schrijven van memo´s en andere stukken die richting het management gaan.  Je komt te werken bij afdeling Techniek van de Facilitaire Dienst. Naast de afdeling Techniek bestaat de Facilitaire Dienst uit het Bedrijfsbureau, het bureau Evenementen en de afdeling Services.

Zo ziet jouw baan eruit
Je hebt enorm veel vrijheid en is geen dag hetzelfde. Je weet nooit wat jou te wachten staat en dat maakt jouw werk divers en uitdagend. Zoals je wellicht in de media hebt gezien of gehoord zijn we recent verhuisd. In deze rol ga jij je dan ook bezighouden met de ingebruikname van ons nieuwe pand en met het contractbeheer. Je treedt, in sommige gevallen, op als projectleider of adviseur voor projecten. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de verhuizing van de Tweede Kamer in verband met de renovatie van het Binnenhof. Je draagt zorg voor het operationeel contractbeheer bij onderhoudsovereenkomsten.  Bij een urgente storing aan technische installaties, audiovisuele middelen en faciliteiten treed je op als coördinator. Wanneer de oorzaak van de storing is vastgesteld, dan neem je maatregelen, door middel van een analyse, om te zorgen dat het probleem niet meer op zal treden. Onderdeel van de functie kan ook zijn dat je functioneel leiding geeft aan de medewerkers binnen de afdeling techniek.

Verder:

 • lever je een inhoudelijke bijdrage aan het (meerjarig) onderhoudsplan;
 • monitor je het gebouwbeheersysteem en acteer je op meldingen hieruit;
 • verzorg je de coördinatie van uit te besteden werkzaamheden en projecten;
 • stem je met verschillende afdelingen binnen de Tweede Kamer organisatie af over de uit te voeren werkzaamheden;
 • beoordeel je offertes en vraag je deze aan bij leveranciers;
 • doe je een risico analyse op de bedrijfsvoering van de Tweede Kamer van (door derden) uit te voeren werkzaamheden;
 • houd je toezicht op de uitvoering en bewaak je de kwaliteit;
 • signaleer je knelpunten in de dienstverlening en stuur je bij waar nodig;
 • lever je een bijdrage aan het opstellen van (financiële) verantwoordings- en managementrapportages.

Dit ben jij
Jij bent een échte organisator. Jij geeft leiding aan je team, overziet de werkzaamheden en plant deze in. Hierbij kun je je flexibel opstellen. Inhoudelijk sterk en communicatief vaardig als je bent, krijg je ondanks tegenstrijdige belangen zaken voor elkaar.  Je zorgt altijd voor adviezen die je kunt onderbouwen met heldere feiten. Als projectleider heb je sterke politieke voelhorens en heb je cijfermatig inzicht. Je staat open voor nieuwe en innovatieve ideeën, en je gaat zorgvuldig en discreet om met vertrouwelijke en/of gevoelige informatie.

Wat neem je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek of een soortgelijke technische opleiding;
 • Aantoonbare theoretische en praktische kennis over beheer en onderhoud van gebouwen en technische installaties;
 • Kennis van Arbo-, veiligheids- en inspectievoorschriften;
 • Een VCA Vol certificaat of bereid deze te halen;
 • Ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring met ingebruikname na renovatie of van contractbeheer bij onderhoudsovereenkomsten? Dit is een pré!

Jouw werkplek
Je wordt onderdeel van het enthousiaste en informele team Techniek. Het team is groeiende en bestaat – naast hoofd Techniek - uit 2 werkvoorbereiders, 4 technici, 5 AV-technici en een functioneel beheerder. Je zult door de aard van jouw werk op veel verschillende plekken in de Tweede Kamer te vinden zijn. Uiteraard heb je een nauwe samenwerking met jouw collega’s en stem je werkzaamheden goed met elkaar af.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van je werkervaring. Het betreft een vaste fulltime functie.

We bieden je een uitdagende positie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je staat dicht bij het parlementaire proces en zult tijdens je werk regelmatig prominenten tegenkomen. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. Er staat een enthousiast team voor je klaar.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Bereidheid tot het meedraaien in 24/7 consignatierooster van de Facilitaire Dienst.
 • Onderdeel van de functie zijn bereikbaarheid- en beschikbaarheidsdiensten buiten de reguliere kantoortijden. 

Meer informatie?
Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Dennis Hamans, hoofd Techniek, bereikbaar via: d.hamans@tweedekamer.nl of Shimi Goossen, senior adviseur recruitment, bereikbaar via s.goossen@tweedekamer.nl.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer D. Hamans, hoofd Techniek
tel.: 0703182293

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl