Tweede Kamer der Staten-Generaal Dienst Analyse en Onderzoek 

Kenniscoördinator commissie EUZA


.

De Tweede Kamer zoekt een kenniscoördinator

De Dienst Analyse en Onderzoek (DAO) is op zoek naar een collega ter ondersteuning van de commissie EUZA, en andere commissies in de buitenlandhoek (BuZa, BuHa-OS, Defensie). De kenniscoördinator is het aanspreekpunt voor de commissie, Kamerleden, en externe kennisinstellingen voor kennis en onderzoek.

Zo ziet jouw baan eruit
Vanuit jouw passie voor internationale betrekkingen, kennis over en ervaring met het Nederlands Europa en buitenlands beleid én rijksfinanciën, adviseer jij de vaste Kamercommissies EUZA en BuZa/BuHa-OS/Defensie over actuele beleidsvoornemens van het Kabinet en de Europese Unie, begrotingsaangelegenheden en ondersteun je de rapporteurs van de commissies. Als kenniscoördinator sta je ook aan de lat voor de ontwikkeling en uitvoering van de kennisagenda van de commissies. Je initieert en ontwikkelt hiertoe zelf relevante onderzoeks- en kennisproducten op maat, of haalt expertise en onderzoek van buiten naar binnen.

Verder

 • analyseer en adviseer je inhoudelijk over kabinetsstukken, Europese voorstellen, begrotings- en verantwoordingsstukken, onderzoeken, rapporten;
 • je bevindingen en analyse verwoord je in notities;
 • speel je actief in op de kennis- en onderzoeksbehoefte onder de leden van de Kamercommissie (s); deze leiden tot de kennisagenda;
 • bied je inhoudelijke ondersteuning aan (begrotings-en verantwoordings)rapporteurs en leden die een thema van de kennisagenda trekken;
 • zet je externe onderzoeken uit in opdracht van de Kamercommissie en begeleid je deze;
 • onderhoud je een breed professioneel kennisnetwerk rondom jouw commissie(s).

Dit ben jij
Je bent zichtbaar en benaderbaar voor de leden en fractiemedewerkers, die bij jou terecht kunnen voor hun inhoudelijke vragen. Je kunt uitstekend samenwerken, zaken zelfstandig oppakken, en je neemt makkelijk initiatieven of de leiding. Deskundig en analytisch als jij bent, zorg je altijd voor adviezen, notities en rapporten die onpartijdig zijn en onderbouwd met feiten. Je bent een actieve netwerker en beschikt over sterke politieke voelhorens. Je staat open voor en draagt bij aan nieuwe en innovatieve ideeën, producten en diensten. En omdat je stevig in je schoenen staat, ga je vol vertrouwen de discussie aan als dat nodig is.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde universitaire studie (master), bewezen onderzoekservaring en beschikt over sterke analytische vaardigheden;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring op het terrein van Europees, buitenlands- en veiligheidsbeleid;
 • Kennis van en interesse in het openbaar bestuur, overheidsbeleid, rijksfinanciën, comptabele wet- en regelgeving, en politieke processen;
 • Tenminste 8 jaar werkervaring bij de overheid of in de advies– of onderzoekswereld;
 • Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden in woord en geschrift;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Je werkplek
Als kenniscoördinator val je hiërarchisch onder de teamleider kenniscoördinatoren DAO. Samen met de informatiespecialist van DAO maak je deel uit van de integrale staf van een commissie. Op dagelijkse basis werk je nauw samen met de griffier en andere collega’s in de staf. Daarmee functioneer je in een matrixorganisatie. Je werkzaamheden zijn primair gericht op het ondersteunen van de Kamercommissie, maar daarnaast word je ook geacht taken te verrichten voor de eigen dienst en soms voor andere commissies.

Wat we jou bieden
Wij bieden een zelfstandige, intellectueel uitdagende functie in het hart van de democratie. Je maakt deel uit van een open, innovatief en elkaar stimulerend multidisciplinair team (16 fte).

De functie is tijdelijk voor de periode van 1 jaar tot max. 1,5 jaar, vanaf 1 september 2021 tot en met december 2022. De functie is ingeschaald op maximaal schaal 13, afhankelijk van kennis en ervaring kan ook schaal 12 worden geboden.

Een detachering behoort tot de mogelijkheden.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

Het betreft een tijdelijke overeenkomst. Deze functie kan binnen de Rijkssector ook op detacheringsbasis worden vervuld.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw S. Nollen, teamleider kenniscoördinatoren
mobiel: 06-11737781)

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl