Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Medewerker Verslag en Redactie in opleiding


.

De Dienst Verslag en Redactie (Tweede Kamer) zoekt vier medewerkers Verslag en Redactie in opleiding

Je komt als medewerker Verslag en Redactie in opleiding te werken in het team Verslag en Redactie van de Dienst Verslag en Redactie (DVR). De DVR maakt geredigeerd woordelijke verslagen van vergaderingen van de Tweede en de Eerste Kamer. Daarnaast maakt de DVR korte webverslagen en ondertitelt de DVR live het vragenuur en belangrijke debatten in de Tweede Kamer. Op verzoek verricht de DVR redigeer- en vertaalwerkzaamheden voor andere diensten van de Tweede Kamer. Het verslagleggingsproces is in de afgelopen jaren volledig gedigitaliseerd. De DVR is dan ook eigenaar van de applicatie VLOS (het Verslaglegging ondersteunend Systeem). Ook is de DVR eigenaar van de (mobiele) applicatie Debat Direct en de video-on-demand applicatie Debat Gemist, waarmee plenaire debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer live gevolgd en teruggekeken kunnen worden.

Zo ziet jouw baan eruit
Als medewerker Verslag en Redactie maak je geredigeerd woordelijke verslagen van diverse soorten vergaderingen. De opleiding tot medewerker Verslag en Redactie omvat een op de Staten-Generaal toegespitste training in het redigeren van gesproken woord en het bijbrengen van kennis van parlementaire processen. In de opleiding zal je ook kennis opdoen van (live) ondertitelen en het maken van korte webverslagen.

Dit ben jij
Accuraat, analytisch en objectief, dat ben jij! Daarnaast heb je een actieve politieke belangstelling, ben je representatief, heb je een brede algemene ontwikkeling en een uitstekend taalgevoel. Tevens dien je flexibel te zijn aangezien je op onregelmatige tijden, ook in de avonduren, soms tot in de nacht werkt. Je bent klantgericht, stressbestendig en kunt goed plannen en organiseren. Een digitale werkomgeving is jou niet onbekend.

Wat neem je mee?

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
  • kennis van ambtelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen; 
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • kennis van geautomatiseerde systemen;
  • vaardigheid in verslaglegging en redigeren strekt tot aanbeveling;
  • ervaring in (live) ondertitelen strekt tot aanbeveling.

Jouw werkplek
Je komt te werken in een team van enthousiaste en ervaren collega’s. Gedurende de opleiding word je door een tweetal collega’s (mentoren) begeleid.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van al opgedane werkervaring (schaal 9, € 2.824,67- € 3.990,93 bruto) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%. Na de opleiding, van ongeveer een jaar, volgt bij gebleken geschiktheid een vaste aanstelling in de functie van medewerker Verslag en Redactie (schaal 10).

Bijzonderheden
Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een taaltest, een algemene kennistest en een redigeertest. Daarnaast vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.
De medewerker Verslag en Redactie in opleiding wordt tijdelijk aangesteld voor de duur van de opleiding. Het betreft een zogenaamd 34/38-uurscontract. Dit betekent dat de medewerker 38 uur per week in roosterverband werkt en in de recesperiodes, naast het overgrote deel van het reguliere verlof, de opgebouwde compensatie-uren (4 uur per week) opneemt.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw P.M. Wansleeben-Murck of mevrouw S.M.A. Parren, teamleiders Verslag en Redactie
tel.: 070-3185699 of 070-3182336

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl