Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Communicatiemedewerker


.

De Tweede Kamer zoekt een communicatiemedewerker

De stafdienst Communicatie is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de Tweede Kamer. De stafdienst zet zich in voor het zichtbaar en inzichtelijk maken van de parlementaire democratie, en versterkt en bewaakt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek. Leidend bij dit alles is de kernboodschap: de Tweede Kamer is van iedereen, en voor iedereen. In de Tweede Kamer klopt het hart van de democratie.

Als communicatiemedewerker zorg je samen met  je collega’s voor steeds nieuwe, creatieve manieren om het verhaal van de Tweede Kamer te vertellen.

Zo ziet jouw baan eruit
Als communicatiemedewerker ben je onderdeel van het team Uitvoering. Het betreft een zeer veelzijdige functie; je krijgt met alle specialisaties binnen het communicatievak te maken. Zo werk je aan de ontwikkeling, planning en uitvoering van communicatieproducten en –activiteiten, zoals sociale media, videoproducties, websites en campagnes. Je verstrekt informatie per telefoon, e-mail en sociale media over de werkwijze van de Tweede Kamer. Ook monitor je berichtgeving in de traditionele en sociale media op ontwikkelingen die relevant zijn voor de Tweede Kamer. Dit alles doe je samen met de (senior) communicatieadviseurs, (junior) communicatiemedewerkers, de redactie en vormgevers.

Verder:

  • ondersteun je communicatieadviseurs, op taakgebieden als interne en externe communicatie, woordvoering/media en publiekscommunicatie. Denk aan het uitzetten van een interne bewustwordingscampagne op het gebied van informatiebeveiliging, het opzetten van de arbeidsmarktcommunicatie of het doorontwikkelen van de app Debat Direct;
  • lever je een bijdrage aan de ondersteuning van onderzoekscommissies. Op dit moment is dat bijvoorbeeld de parlementaire enquêtecommissie Aardgaswinning Groningen;
  • schrijf je teksten voor sociale media (Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube) en www.tweedekamer.nl;
  • accrediteer en begeleid je de pers;
  • stel je nieuwsoverzichten en omgevingsbeelden op. Dit doe je op basis van het monitoren van traditionele en sociale media;
  • ondersteun je bij de organisatie van evenementen, zoals Museumnacht (Kids), Open Monumentendag en Prinsjesdag.

Dit ben jij
Je bent een creatieve communicatiespecialist met al enige werkervaring (2-3 jaar) in een soortgelijke functie. Je bent accuraat en zorgvuldig. Natuurlijk heb je een feilloos taalgevoel en schrijf je gemakkelijk teksten voor verschillende doelgroepen. Je bent bekend met ontwikkelingen op het gebied van overheidscommunicatie en bent altijd op zoek naar nieuwe manieren van communiceren. En je bent geïnteresseerd in politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, en de werking van de democratie en het Nederlandse parlementaire stelsel.

Binnen het team Uitvoering zijn we op zoek naar echte aanpakkers die flexibel van geest zijn en makkelijk schakelen tussen verschillende taken.

Wat neem je mee?

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Kennis van overheidscommunicatie, nieuwe media en van actuele ontwikkelingen op beide gebieden;
  • Je beschikt over gevoel voor ambtelijke en politieke verhoudingen;
  • Idealiter heb je ervaring met foto- en videobewerkingsprogramma’s, zoals Photoshop en Première Pro, en met contentmanagementsystemen (bij voorkeur Drupal).

Jouw werkplek
Je gaat werken bij de Stafdienst Communicatie. De Stafdienst bestaat uit drie dienst-MT-leden, zeven communicatieadviseurs, zes (junior) communicatiemedewerkers, drie redactieleden, een vormgever en een dtp ’er, en een functioneel beheerder. Iedereen ondersteunt vanuit zijn of haar functie het parlementaire proces en de democratie. Het is een dynamisch en multidisciplinair team.

Om zijn doelen te bereiken analyseert de dienst ontwikkelingen binnen en buiten de Kamer, ontwikkelt strategieën, adviseert gevraagd en ongevraagd over de inzet van communicatie en ondersteunt de doelgroepen door de ontwikkeling van een breed scala aan communicatiemiddelen, van persberichten tot het interne nieuwsblad, van omgevingsanalyses tot sociale media, websites en andere ICT-toepassingen.

Wat we jou bieden
Je komt te werken in hartje Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Jouw werkplek zal zijn in de tijdelijke gebouwen van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg 67.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.805,03 tot € 3.963,19 bruto (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Je bent bereid om met regelmaat buiten kantoortijden (avond en weekend) werkzaamheden te verrichten. Denk daarbij aan avondvergaderingen, evenementen of activiteiten van de Voorzitter. De Tweede Kamer is immers een 24-uurs bedrijf, waar werkzaamheden ook buiten reguliere kantoortijden plaatsvinden.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en het team kun je contact opnemen met teamleider Tessa Kelder, t.kelder@tweedekamer.nl, 06 2170 36 00). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met corporate recruiter Shimi Goossen (s.goossen@tweedekamer.nl, 06 50 05 22 68).

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw T.E.P. Kelder, Senior communicatie adviseur/Teamleider
tel.: 070-3183171
mobiel: 06-21703600

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl