Tweede Kamer der Staten-Generaal Dienst Informatie en Archief 

Managementassistent Dienst Informatie en Archief


.

De Tweede Kamer zoekt een managementassistent voor de Dienst Informatie en Archief!

Als managementassistent van de Dienst Informatie en Archief (DIA) ondersteun je het team bij organisatorische en praktische zaken. Je ziet waar het werk ligt en pakt dit proactief op. Je vervult deze rol in circa 30 uur per week. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met zicht op een verlenging of vaste aanstelling.

Je bent onze spin in het web, ons aanspreekpunt en luisterend oor voor medewerkers. Iedereen kan altijd bij je terecht!

Zo ziet jouw baan eruit
Je ondersteunt het hoofd en de staf van de DIA, onder andere met agendabeheer en het organiseren van overleggen en (team)activiteiten. Zo prioriteer je mails en afspraken van het diensthoofd, verzorg je de correspondentie, bereid je bijeenkomsten voor en zorg je evt. voor verslaglegging.

Verder

 • ontvang je bezoekers en sta je ze te woord;
 • verwerk je de inkomende en uitgaande post en treed je op als eerste aanspreekpunt voor de medewerkers van de dienst, voor wat betreft interne algemene aangelegenheden;
 • houd je je bezig met de financiële administratie, zo maak je onder andere inkoopordernummers aan en verzorg je declaraties.
 • houd je de voorraad van kantoorartikelen bij en plaats je tijdig bestelorders.

Dit ben jij
Klantgericht, nauwkeurig en proactief, dat ben jij! Je kunt goed samenwerken en je inleven in een ander. Stressbestendig en organisatiebewust als je bent, zorg je altijd voor een overzichtelijke agenda van het diensthoofd en ondersteun je de staf. Als managementassistent ben je representatief, flexibel en heb je een dienstverlenende instelling.

Wat neem je mee?

 • Mbo werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur een afgeronde secretariële opleiding.
 • Minimaal 2 jaar ervaring opgedaan in een secretariële/ ondersteunende rol.
 • Kennis van (financieel) administratieve procedures.
 • Kennis MS-office.
 • Kennis van Oracle en Apro.
 • Goede kennis van de Nederlandse taal en mondeling in het Engels.
 • Inzicht in werkwijzen en processen binnen de Tweede Kamer strekt tot aanbeveling.

Jouw werkplek
Je komt te werken bij de Dienst Informatie en Archief. Deze dienst levert een bijdrage aan de kwaliteit en de transparantie van het parlementaire proces, door degenen die werkzaam zijn binnen de Tweede Kamer van informatie te voorzien. De sfeer binnen het team valt te omschrijven als betrokken, hartelijk en collegiaal. Je wordt een centraal onderdeel van de dienst op een plek die midden tussen alle kamers in ligt. Iedereen loopt graag bij je binnen.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.209,35 tot € 2.871,26 (schaal 6) op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een functie voor ca 30-uur per week (0,8fte, met mogelijkheid tot uitbreiding naar fulltime). 

We bieden je een uitdagende positie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je staat dicht bij het parlementaire proces en zult tijdens je werk regelmatig prominenten tegenkomen. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. 

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Werkdagen in overleg, maar in ieder geval dinsdag en donderdag

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw L. Schets, stafmedewerker
mobiel: 06-21192708

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl