Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Online adviseur/communicatieadviseur


.

De Tweede Kamer zoekt een online adviseur/communicatieadviseur!

De stafdienst Communicatie is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de Tweede Kamer. De stafdienst zet zich in voor het zichtbaar en inzichtelijk maken van de parlementaire democratie, en versterkt en bewaakt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek.

Voor het team Strategie en Advies binnen deze dienst zijn wij op zoek naar een online adviseur/communicatieadviseur!

Ben jij diegene die als geen ander weet signalen uit de politiek, samenleving en organisatie te vertalen naar vernieuwende online communicatie & mediastrategieën en overtuigende adviezen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Zo ziet jouw baan eruit
Als online adviseur til jij de online/social communicatie van de Tweede Kamer naar het volgende niveau. Je komt te werken in een dynamische werkomgeving die wordt geleid door de actualiteit. Jij weet als geen ander dat social media hier een belangrijke plek in heeft en weet de juiste kanalen in te zetten om de doelgroepen te bereiken en nog meer te betrekken. Vanuit je brede expertise en je visie op het vakgebied breng je PR, storytelling en online (social)media bij elkaar. Je takenpakket is zeer afwisselend en zowel adviserend als uitvoerend.

Verder

 • ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het online (social) beleid;
 • bewaak en realiseer je samen met de collega’s de online positionering van het democratisch instituut, de Voorzitter & (onderzoeks) commissies;
 • creëer je contentstrategieën voor belangrijke evenementen als Prinsjesdag en/of grote concerncampagnes rond arbeidsmarkcommunicatie..
 • maak je omgevings- en mediabeelden, voer je webcare uit en spring je regelmatig bij voor het zelf ontwikkelen van online contentcreatie;
 • geef je stevige online adviezen, ben je sparringpartner voor de communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers en woordvoerders;
 • monitor je de impact van de online content en evalueer je deze regelmatig samen met de (online) communicatiemedewerkers, met als doel de content steeds beter te maken;
 • ben je een ambassadeur en aanjager voor het gebruik van creatieve online (social) communicatie binnen de organisatie en weet je andere collega's te overtuigen en te enthousiasmeren over de aanpak.

Dit ben jij
Met jouw inzichten en kennis weet je trends op waarde te schatten en kun je flexibel inspelen op de snel veranderende online omgeving. Je weet hoe je zo goed mogelijk kunt inspelen op de wensen en het gedrag van de doelgroepen. Daarnaast beschik je over goed ontwikkelde adviesvaardigheden, en weet je complexe communicatievraagstukken te vertalen naar overtuigende adviezen. Je bent gewend dagelijks bezig te zijn met contentstrategie, contentcreatie, -beheer en -management, social media monitoring en analytics, teksten, customer journey’s en storytelling.

Je beschikt over een conceptueel denkvermogen en kunt goed van buiten naar binnen denken. Je bent een uitstekende organisator, resultaatgericht en stressbestendig, en je kunt zelfstandig en onder hoge druk werken. Je bent in staat meerdere projecten tegelijk te begeleiden, flexibel te schakelen en actief samen te werken om projecten tot een goed resultaat te brengen. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor de verhoudingen in de organisatie. Je hebt ervaring met het aansturen van en samenwerken met andere contentbeheerders en het werken in multidisciplinaire teams. Jij bent sterk in het onderhouden van relaties, gericht op samenwerking en beschikt over flink wat overtuigingskracht!

Wat neem je mee?

 • Hbo/Wo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met professionele inzet van social media.
 • Ervaring met een social media software tool (Coosto of vergelijkbaar).
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift, je hebt een vlotte pen (in het bijzonder voor pakkende online teksten), en je kunt B1 niveau schrijven.
 • Ervaring met het zelf maken van visuele onderdelen van online content is een must.
 • Ervaring met en een goed gevoel voor politiek- bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Bereidheid om met regelmaat buiten kantoortijden (avond en weekend) werkzaamheden te verrichten. Denk daarbij aan avondvergaderingen, evenementen of activiteiten van de Voorzitter. De Tweede Kamer is immers een 24-uurs bedrijf, waar werkzaamheden ook buiten reguliere kantoortijden plaatsvinden.

Jouw werkplek
Je komt te werken bij de Stafdienst Communicatie, deze bestaat uit drie dienst-MT-leden, zeven communicatieadviseurs, zes (junior) communicatiemedewerkers, drie redactieleden, een vormgever en een dtp ’er, en een functioneel beheerder. Iedereen ondersteunt vanuit zijn of haar functie het parlementaire proces en de democratie. Het is een dynamisch en multidisciplinair team.
De dienst is verantwoordelijk voor de communicatie, woordvoering en voorlichting van de Tweede Kamer. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek. De stafdienst versterkt en bewaakt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Leidend bij dit alles is de kernboodschap: de Tweede Kamer is van iedereen, en voor iedereen.

Wat we jou bieden
Je komt te werken in hartje Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.279,32 tot € 5.039,00 bruto (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.
Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Een opdracht zal mogelijk onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de eerste twee weken van september.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw N. Doesberg, senior communicatieadviseur
tel.: 06-31993130

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl