Tweede Kamer der Staten-Generaal Stafdienst Communicatie 

Junior communicatiemedewerker


.

De Tweede Kamer zoekt een junior communicatiemedewerker!

De stafdienst Communicatie is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van de Tweede Kamer. Voor deze dienst zijn wij op zoek naar een gedreven junior communicatiemedewerker die een belangrijke rol gaat spelen in het zichtbaar en inzichtelijk maken van de parlementaire democratie en de rol van de Tweede Kamer.

De dienst waarbij je gaat werken zet zich in voor het zichtbaar en inzichtelijk maken van de parlementaire democratie, en versterkt en bewaakt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek.

Als junior communicatiemedewerker vorm je samen met je collega’s het voorportaal in de publieks- en persvoorlichting op het brede terrein van de Tweede Kamer.

Zo ziet jouw baan eruit
Als junior communicatiemedewerker ben je onderdeel van het team Uitvoering. Je vormt, samen met de andere (junior) communicatiemedewerkers het voorportaal voor de pers- en publieksvoorlichting van de Tweede Kamer. Ook stem je intensief af met woordvoerders en communicatieadviseurs. Een dynamische functie waarbij je een belangrijke rol speelt in het zichtbaar en inzichtelijk maken van de parlementaire democratie en de rol van de Tweede Kamer.

Verder

  • geef je – telefonisch en per e-mail – uitleg over de werkwijze van de Tweede Kamer en over het pers- en opnamebeleid;
  • ben je verantwoordelijk voor het toetsen en afhandelen van (dag)accreditatie- en opnameverzoeken;
  • begeleid je cameraploegen en verzorg je zo nu en dan rondleidingen.
  • draag je bij aan de ontwikkeling van communicatieproducten zoals persberichten, historische en informatieve overzichten, audiovisuele presentaties et cetera.
  • signaleer je relevante ontwikkelingen in het nieuws, verzamel je informatie en stel je media-overzichten en omgevingsbeelden op.
  • ondersteun je bij de organisatie van evenementen zoals Prinsjesdag.

Dit ben jij
Je bent een stressbestendige, accurate communicatiespecialist; je vindt het leuk om mensen te woord te staan en uitleg te geven over het reilen en zeilen van de Tweede Kamer. Je bent geïnteresseerd in politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, en de werking van de democratie en het Nederlandse parlementaire stelsel, en kunt daarover op een heldere manier vertellen. Je bent communicatief sterk, klantvriendelijk en niet bang om zo nodig iemand aan te spreken.

Binnen het team Uitvoering zijn we op zoek naar echte aanpakkers die flexibel van geest zijn en makkelijk schakelen tussen verschillende taken.

Wat neem je mee?

  • Mbo werk- en denkniveau;
  • Kennis van de politieke actualiteit,
  • Vaardigheid in het te woord staan van pers en publiek, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels;
  • Je beschikt over gevoel voor ambtelijke en politieke verhoudingen.

Jouw werkplek
Je komt te werken bij de Stafdienst Communicatie, deze bestaat uit drie dienst-MT-leden, zeven communicatieadviseurs, zes (junior) communicatiemedewerkers, drie redactieleden, een vormgever en een dtp ’er, en een functioneel beheerder. Iedereen ondersteunt vanuit zijn of haar functie het parlementaire proces en de democratie. Het is een dynamisch en multidisciplinair team.

De dienst is verantwoordelijk voor de communicatie, woordvoering en voorlichting van de Tweede Kamer. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek. De stafdienst versterkt en bewaakt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Leidend bij dit alles is de kernboodschap: de Tweede Kamer is van iedereen, en voor iedereen.

Wat we jou bieden
Je komt te werken in hartje Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Jouw werkplek zal zijn in het nieuwe, tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg 67.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.422,62-€ 3.157,60 (schaal 7) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een tijdelijke fulltime functie met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Je bent bereid om met regelmaat buiten kantoortijden (avond en weekend) werkzaamheden te verrichten. Je draait bijvoorbeeld mee in het rooster voor avonddiensten (dinsdag, woensdag, donderdag), en/of verricht buiten kantoortijden werk bij evenementen of activiteiten van de Voorzitter. De Tweede Kamer is immers een 24-uurs bedrijf, waar werkzaamheden ook buiten reguliere kantoortijden plaatsvinden.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en het team kun je contact opnemen met teamleider Tessa Kelder, t.kelder@tweedekamer.nl, 06 2170 36 00. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met corporate recruiter Shimi Goossen (s.goossen@tweedekamer.nl, 06 50 05 22 68.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw T.E.P. Kelder, Senior communicatie adviseur/Teamleider
tel.: 070-3183171
mobiel: 06-21703600

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl