Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Jurist Woo/Wob


.

De Tweede Kamer zoekt een jurist Woo/Wob!

Zoals wellicht bekend is de Wet open overheid (Woo) op komst. Binnen de Tweede Kamer gaat het project 'implementatie Woo' van start en heeft als hoofddoel het voorbereiden van de Tweede Kamer op de komst van de Woo. Voor dit team zijn wij op zoek naar versterking. Dus ben jij een gedreven jurist, heb jij kennis en ervaring met de Wet openbaarheid van bestuur (Wob)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Zo ziet jouw baan eruit
Als jurist geef je inhoudelijke ondersteuning en advies. Dit gebeurt zowel mondeling als schriftelijk. Je verleent juridische bijstand en adviseert bij het afhandelen van Woo-verzoeken. Daarnaast beoordeel je welke (delen van) documenten openbaar gemaakt kunnen worden en vervul je na de inwerkingtreding van de Woo de rol van woo-coördinator.

De huidige Wet openbaarheid van bestuur is niet van toepassing op de Tweede Kamer, maar de Woo is dat wel. Tot het moment dat de Woo in werking treedt, staan de werkzaamheden in het teken van de implementatie hiervan. Na inwerkingtreding van de Woo zal je samen met andere juristen en de implementatiemanager diverse werkzaamheden verrichten die verband houden met de uitvoering van de Woo. Specifiek kun je denken aan de voorbereiding van de besluitvorming op Woo-verzoeken.
Gedurende de implementatie krijg je de ruimte om naar eigen inzicht de projectactiviteiten uit te voeren. Je zorgt ervoor dat alle relevante documentatie inzake de uitvoering van de Woo zorgvuldig wordt voorbereid en consistent is.

Verder

  • adviseer je over andere aspecten van openbaarheid en aanverwante rechtsvragen;
  • stel je (concept)besluiten op;
  • verricht je overige voorkomende werkzaamheden op het terrein van het bestuursrecht.

Dit ben jij
Je bent een uitstekend jurist. Je bent een hands-on medewerker die initiatief neemt, zich verantwoordelijk voelt en flexibel is. Je bent nieuwsgierig en wordt enthousiast van de mogelijkheid om je (snel) te verdiepen in complexe vraagstukken. Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden, kunt zowel in teamverband als zelfstandig optreden, bent zeer stressbestendig, hebt een positieve houding en beschikt over organisatiebewustzijn.
Je fungeert als teamspeler, zowel binnen als buiten de Tweede Kamer, en beschikt over goede mondelinge en uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde wo-opleiding Rechten;
  • Aantoonbare relevante werkervaring op het gebied van bestuursrecht;
  • Aantoonbare relevante (werk)ervaring met het afhandelen van Wob-verzoeken. Hieronder wordt ook verstaan het toepassen van weigeringsgronden;
  • Aantoonbare (werk)ervaring met en begrip voor de complexiteit (politiek, bestuurlijk, juridisch) die bij Wob-verzoeken komt kijken;
  • Relevante (werk)ervaring met juridische advisering in politiek-bestuurlijke context.

Jouw werkplek
Je krijgt een werkplek in hartje centrum Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Je komt te werken in een gezellig multidisciplinair team waar de lijnen kort zijn. Je gaat nauw samenwerken met de implementatiemanager van de Woo binnen de Tweede Kamer en met 3 andere juristen.
De sfeer binnen de Tweede Kamer is te omschrijven als gemoedelijk en open. De werkomgeving wordt gekenmerkt door een platte organisatiestructuur, een grote mate van zelfstandigheid en er is ruimte voor eigen inbreng. Geen plek is zo verbonden met de actualiteit.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.842,26 tot € 5.710,80 bruto (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%). Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 2 jaar. Het dienstverband bestaat uit een tijdelijk contract en kan binnen de Rijkssector ook op detacheringsbasis worden ingevuld.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer J.C. Punt, concernjurist
tel.: 06-18595728

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl