Tweede Kamer der Staten-Generaal Beveiligingsdienst - Beveiliging

De Beveiligingsdienst heeft als primaire taak de continuïteit van een ongestoorde bedrijfsvoering van de Staten-Generaal te ondersteunen. Hiertoe geeft de dienst voorlichting en advies betreffende haar vakgebied en verleent 24 uur per dag beveiliging- en veiligheidsservice, centrale meldkamer diensten, preparatie, preventie & repressie activiteiten evenals toegangsbeheer en receptiediensten. De dienst verricht haar werkzaamheden op een klantvriendelijke en dienstbare wijze. Het realiseren van een balans tussen beveiliging en dienstbaarheid geldt als uitgangspunt.

 

Junior beveiliger


.

De Tweede Kamer zoekt meerdere junior beveiligers!

In deze functie leer je alles omtrent de beveiliging in de Tweede Kamer, zodat je een goede beveiligingsfunctionaris wordt.

In deze rol word je begeleid en gecoacht door de senior beveiliger. Je wordt voorbereid om op termijn het Nederlandse parlement, de medewerkers en bezoekers professioneel te beveiligen. Kortom: een uitdagende functie waarin je veel kunt leren.

Zo ziet jouw baan eruit
Veiligheid begint bij jou. Als beveiliger bij de Tweede Kamer zorg jij voor de veiligheid van de Kamerleden, hun medewerkers en bezoekers.

In deze rol leer jij om het verschil te maken door bij dreigende situaties op de juiste manier te reageren. Het beveiligen doe je op aanwijzing en onder begeleiding van de operationeel manager en de senior beveiliger.

Verder

 • ontvang je bezoekers en gasten;
 • voer je de controle uit in de scanstraat, d.m.v. het controleren van personen en goederen door identificatie, metaaldetectie en bagagecheck;
 • signaleer en meld je onregelmatigheden;
 • zorg je op een preventieve, sociale en klantvriendelijke wijze voor de veiligheid en het uitvoeren van preventieregels, incl. het bewaken van de toegankelijkheid van vluchtwegen;
 • geef je aanwijzingen, zodat het ontstaan van onveilige situaties wordt tegengegaan en/of zodat de orde wordt bewaard of hersteld.

Dit ben jij
Je hebt een positieve houding, je bent stressbestending en je kunt omgaan met calamiteiten en conflictsituaties. Daarnaast ben je service verlenend, doortastend en heb je een flexibele, service- en klantgerichte instelling. 

Wat neem je mee?

 • Tenminste mbo (niveau 2) werk- en denkniveau.
 • Een diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker, Beveiliger 2, basis beveiliging of een vergelijkbaar diploma;
 • Een diploma BHV en EHBO met het certificaat AED;
 • Vaktechnische basis kennis van het vakgebied beveiligen;
 • Kennis van elektronische beveiligingshulpmiddelen;
 • Communicatieve vaardigheden in woord (Nederlands en Engels) en geschrift (Nederlands).

Jouw werkplek
Je komt te werken in hartje Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal, aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67). Je wordt onderdeel van een dynamisch team waar veiligheid voorop staat. Als team streven we naar een hoge dienstverlening en er heerst een informele sfeer. Je legt verantwoording af aan de operationeel manager en aan de senior beveiliger.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.005,36 tot € 2.623,34 bruto (schaal 4, afhankelijk van ervaring), exclusief een onregelmatigheidstoeslag van 17,14%, op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%).

Wij bieden je een functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te vullen naar eigen inzicht. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf en je professionele skills te ontwikkelen binnen het veiligheidsdomein.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

Je werkt in onregelmatige dienst en ontvangt hiervoor een onregelmatigheidstoeslag van 17,14%.

Een assessment en screening kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en het team kun je contact opnemen met Arnold Treure: j.treure@tweedekamer.nl. 

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer A. Treure , hoofd Operatie

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl