Tweede Kamer der Staten-Generaal Beveiligingsdienst - Beveiliging

De Beveiligingsdienst heeft als primaire taak de continuïteit van een ongestoorde bedrijfsvoering van de Staten-Generaal te ondersteunen. Hiertoe geeft de dienst voorlichting en advies betreffende haar vakgebied en verleent 24 uur per dag beveiliging- en veiligheidsservice, centrale meldkamer diensten, preparatie, preventie & repressie activiteiten evenals toegangsbeheer en receptiediensten. De dienst verricht haar werkzaamheden op een klantvriendelijke en dienstbare wijze. Het realiseren van een balans tussen beveiliging en dienstbaarheid geldt als uitgangspunt.

 

Centralist meldkamer


.

De Tweede Kamer zoekt een centralist meldkamer!

Als centralist meldkamer heb jij een belangrijke rol in het veilig houden van de locaties van de Tweede Kamer. Vanuit de meldkamer zorg je ervoor dat de beveiliging altijd op orde is. Doordat de Beveiligingsdienst acteert in het spanningsveld van veiligheid en klantvriendelijkheid moet je kunnen inspelen op alle inkomende meldingen.

Zo ziet jouw baan eruit
Je houdt zicht op de veiligheid en in afstemming met de senior beveiliger en de operationeel manager signaleer je calamiteiten en incidenten en handelt deze af. Samen met de senior beveiliger ben je verantwoordelijk voor een goede informatievoorziening over afwijkend of verdacht gedrag en verstoringen of andere calamiteiten die via camerabeelden worden geregistreerd.  Ook heb je een informerende rol bijvoorbeeld richting politie en hulpdiensten.

Verder

 • waarborg je de toegang van extra beveiligde gecompartimenteerde ruimtes;
 • bied je dagelijkse ondersteuning aan de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, politie en KMAR, bijvoorbeeld door het doornemen van de diverse bijzonderheden in en rond de Tweede Kamergebouwen;
 • zie je toe op de naleving van de regelgeving op het gebied van  beveiligings- en veiligheidsaspecten;
 • onderhoud je contacten  over meldkameractiviteiten (Eerste Kamer, Raad van State, Mauritshuis, etc.) en maak je uitvoeringsafspraken.

Dit ben jij
Zorgvuldig, klantvriendelijk en accuraat. Je kunt goed samenwerken op verschillende niveaus en je bent stressbestendig, want je moet in de altijd wisselende omstandigheden en situaties goed inschatten welke beslissingen je kunt nemen. Daarnaast ben je flexibel en wil je jezelf graag verder ontwikkelen. Je beschikt over de nodige bestuurlijke en politieke sensitiviteit.

Wat neem je mee?

 • Mbo (niveau 4) werk- en denkniveau aangevuld met aantoonbaar vakmanschap en ervaring op het gebied van centralist;
 • Beveiligingsdiploma; diploma coördinator beveiliging, bassisopleiding centralist alarmcentrale (BOCA) of diploma Vakopleiding centralist alarmcentrale (VOCA)
 • EHBO/BHV-diploma en AED-certificaat;
 • Kennis en praktische toepassing van de technologische ontwikkelingen in een meldkamer;
 • Vaardigheid in het signaleren van ontwikkelingen en problemen: goed kunnen omgaan met calamiteiten en conflictsituaties;
 • Vaardigheid met computersystemen, zoeken met gespecialiseerde zoeksystemen;
 • Communicatieve vaardigheden in woord (Nederlands en Engels) en geschrift (Nederlands).

Jouw werkplek
Je komt te werken in hartje Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal, aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67). Je wordt onderdeel van een dynamisch team waar veiligheid voorop staat. Als team streven we naar een hoge dienstverlening en er heerst een informele sfeer. Je legt verantwoording af aan de operationeel manager en aan de senior beveiliger.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.422,62 tot € 3.157,60 bruto schaal 7. Op basis van een 36-urige werkweek. Exclusief een onregelmatigheidstoeslag van 20,88%.

Wij bieden je een functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te vullen naar eigen inzicht. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf en je professionele vaardigheden te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Beveiligingsdienst.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

Je werkt in onregelmatige dienst en ontvangt hiervoor een onregelmatigheidstoeslag van 20,88%.

Een assessment en screening kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en het team kun je contact opnemen met Arnold Treure: j.treure@tweedekamer.nl

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer A. Treure , hoofd Operatie

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl