Tweede Kamer der Staten-Generaal Stafdienst Financieel Economische Zaken

De Stafdienst Financieel - Economische Zaken (FEZ) is – conform de Comptabiliteitswet 2016 de controller, budgettaire belangenbehartiger en inkoopadviseur van de Tweede Kamer. FEZ ziet toe op de rechtmatige, doelmatige en doeltreffende toewijzing en besteding van publieke middelen binnen de Tweede Kamer en is belast met het inkopen van middelen en diensten.

 

Senior adviseur/controller


.

De Tweede Kamer zoekt een enthousiaste en bevlogen senior adviseur/controller!

Als senior adviseur kom je te werken binnen het team Control, wat deel uitmaakt van de Stafdienst Financieel-Economische Zaken (FEZ).

Kun jij effectief schakelen met de fracties bij de Tweede Kamer en de ambtelijke diensten over wat we vanuit onze bedrijfsvoering wel en niet kunnen bieden? Ben je in staat toezicht te houden op de uitvoering van een (financiële) regeling? Dan is deze rol wat voor jou!

Zo ziet jouw baan eruit
Als senior adviseur bij Financieel-Economische Zaken zorg je voor een adequate uitvoering van de “Regeling financiële ondersteuning fracties Tweede Kamer” (Fractiekostenregeling). Fracties ontvangen een bijdrage van de Tweede Kamer om ervoor te zorgen dat Kamerleden goed ondersteund worden in hun Kamerwerk. Deze bijdrage is gebonden aan een aantal regels. Deze zijn vastgelegd in de regeling financiële ondersteuning Tweede Kamer. Als senior adviseur ben je beheerder van deze regeling, en heb jij te maken met een brede set aan werkzaamheden. Je zorgt voor een goede afbakening tussen de Fractiekostenregeling enerzijds en de Wet financiering politieke partijen en de Wet schadeloosstelling leden Tweede Kamer anderzijds.

Je houdt contact met de fracties en begeleidt parlementaire afsplitsingen in de Kamer. Je zorgt ervoor dat de accountantscontrole van de fracties goed aangeleverd wordt en in het kader van de regeling financiële ondersteuning ben je de adviseur voor het Management Team en het Presidium. Tot slot geef je ook advies aan de fracties over de interpretatie van de regeling en adviseer je bij problematiek.

Daarnaast geef je integraal advies aan fracties over de dienstverlening vanuit de bedrijfsvoering en schakel je hierover met de betreffende ambtelijke diensten van de Tweede Kamer. Ook begeleid je als senior adviseur nieuwe en vertrekkende Kamerleden, zodat nieuwe Kamerleden snel over de juiste faciliteiten beschikken, en de faciliteiten van vertrekkende Kamerleden op de juiste manier worden afgehandeld.

Verder

  • onderhoud je goede contacten met stafdienst HR over de schadeloosstelling aan Kamerleden, gelet op de raakvlakken met de fractiekostenregeling;
  • onderhoud je contact met externe specialisten, zoals de controlerende accountants;
  • draag je bij aan de totstandkoming van de Raming van de Tweede Kamer en werk je mee aan voortgangsrapportages die team Control opstelt voor het MT en het Presidium;
  • voer je (ad hoc) opdrachten uit binnen het bredere domein van het team Control.   

Dit ben jij
Je kunt goed zelfstandig werken, plannen en makkelijk communiceren. Daarnaast ben je analytisch, kun je goed relativeren en heb je affiniteit met een politieke werkomgeving en overheidsfinanciën. Je bent proactief en pakt de gesignaleerde zaken actief op en neemt hierin het voortouw. Je bent een verbindende kracht en in je optreden energiek, doortastend en overtuigend op basis van goede argumenten en relevante ervaringen.

Wat neem je mee?

  • WO werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met bedrijfsvoering, (financiële) regelingen en overheidsfinanciën;
  • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw werkplek
Je komt te werken in hartje centrum Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Wij zijn tijdelijk gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67). Je maakt onderdeel uit van het team Control dat bestaat uit zeven personen. Binnen het team heerst een informele sfeer en wordt op dossiers samengewerkt. Je komt te werken in een dynamische en politieke omgeving. Bij het uitvoeren van de fractiekostenregeling is er veel contact met fracties en Kamerleden. Je zal nauw samenwerken met het hoofd FEZ. 

Wat we jou bieden
Je krijgt een uitdagende functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te vullen. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf en je professionele vaardigheden te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het team.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.842,26 tot € 5.710,80 bruto (schaal 12, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%).

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer P. Wit, hoofd Stafdienst Financieel Economische Zaken
tel.: 06-15672893

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl