Tweede Kamer der Staten-Generaal Dienst Automatisering 

Productmanager Werkplek


.

De Tweede Kamer zoekt een productmanager!

Als productmanager sta jij vooraan in je vakgebied. Je wordt verantwoordelijk voor de kwalitatief hoogstaande ICT-dienstverlening van interne gebruikers en de kantoorapplicaties van de Dienst Automatisering (DA), de virtuele werkplekken en de fysieke werkplekken. Daarnaast heb je de regie en coördinatie over klantapplicaties van de verschillende directies en diensten binnen de Tweede Kamer.

Zo ziet jouw baan eruit
Als productmanager houd je marktverkenningen en zorg je ervoor dat je kennis van de IT-markt, ontwikkelingen en leveranciers, up-to-date blijft.

Je analyseert de ICT-leveranciersmarkt, de prijsstelling en de servicegraad. Daarnaast onderzoek je welke diensten/producten moeten worden ingekocht, welke diensten/producten we zelf leveren en onder welke voorwaarden, om de overeengekomen SLA te kunnen waarborgen. Je adviseert het management en werkt nauw samen met de afdeling inkoop over het te voeren beleid t.a.v. ICT-leveranciers. Je draagt bij aan het formuleren van het langere termijn leveranciersbeleid en je bent sparringpartner voor de operations managers binnen het changeproces.

Verder

 • beheer en monitor je de contracten binnen jouw portfolio;
 • bezoek je congressen;
 • draag je zorg voor de registratie en het beheer van licenties;
 • bewaak je de levenscyclus van je dienstverlening;
 • neem je deel aan Europese aanbestedingsprojecten;
 • ondersteun je de functioneel applicatiebeheerders door te adviseren bij projecten die een relatie hebben met jouw producten en diensten;
 • voer je het beleid uit m.b.t security. Het gaat hier met name om het bijhouden van softwareversies en patchlevels van Besturingssystemen en de applicaties;
 • bepaal je de beste strategie voor jouw productcategorie;
 • analyseer je hoe je het assortiment nog beter aan kunt laten sluiten op wat de klant zoekt;
 • neem je de klant mee op reis door de producten en diensten continu te verbeteren en deze aanpassingen door te voeren in de PDC;
 • presenteer je de bereikte resultaten, doorgevoerde verbeteringen en nieuwe inzichten.

Dit ben jij
Je hebt goede adviesvaardigheden en overtuigingskracht. Daarnaast ben je op verschillende niveaus communicatief sterk en heb je een sterke organisatiesensitiviteit. Ook ben je innovatief en financieel bewust. Je bent iemand die vooruit kan denken en je bent een echte netwerker. Daarbij ben je gedreven en weet jij wanneer de tijd rijp is om jouw ideeën te lanceren.

Wat neem je mee?

 • Een afgerond hbo-diploma;
 • kennis en ervaring op het gebied van product/dienstenmanagement en ICT-contractmanagement;
 • Aantoonbare kennis en ervaring in het ophalen van de juiste informatie bij je stakeholders.
 • Kennis en ervaring met ITIL en ASL;
 • Kennis van en ervaring op het gebied van aanbestedings/inkooptrajecten, het opstellen en de selectie;
 • Kennis van en ervaring met overheidsinstellingen;
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal (zowel in woord als geschrift).
 • Ervaring met contractrecht binnen een ICT-serviceorganisatie is een pré;
 • Een pre is ook ervaring met ICT-componenten, zoals: VMWare, Ivanti, Citrix, VDI-concept, Windows 10, Group Policies. Daarnaast hardware, zoals: desktops, thin clients en laptops.

Jouw werkplek
Je krijgt een werkplek in hartje centrum Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal, aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67). Je komt te werken in een gezellig multidisciplinair team waar de lijnen kort zijn.

Je komt bij de Dienst Automatisering (DA) te werken binnen het team Leveranciersmanagement. Het team Leveranciersmanagement is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het dienstverleningsportfolio van DA, ook de processen worden vanuit dit team aangestuurd. Tevens is de Servicedesk hier ondergebracht. Je werkt veel samen met twee andere leveranciersmanagers (Work Space Management, mobile/print en infrastructuur/datacenter). Ook zal je nauw samenwerken met de vijf servicemanagers (Service Management) en met de operationele managers (team Uitvoering). Er heerst een fijne en informele sfeer.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.279,32 tot € 5.039,00 bruto (schaal 11, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%). Het betreft een fulltime functie voor onbepaalde tijd.

In deze functie bieden we je veel zelfstandigheid.  Je komt te werken in een hecht team en iedereen staat voor elkaar klaar. Daarnaast ontbreekt het niet aan humor op de afdeling en ook - wanneer iedereen thuis aan het werk is- weet men elkaar te vinden.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag(VOG).

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer R. van der Stijl, teamleider Leveranciersmanagement

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl