Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Operations manager


.

De Tweede Kamer zoekt een Operations Manager voor team Uitvoering!

Als IT Operations Manager zorg je voor een optimale IT-dienstverlening. Je coördineert en faciliteert de werkzaamheden van de systeembeheerders die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks (proactief) beheer van de werkplekken en de technische infrastructuur.

Er wordt gebruik gemaakt van moderne technologie inzake o.a. virtualisatie, firewalling, backup/restore, (hybride) cloud.

Zo ziet jouw baan eruit
Naast de zorg voor de continuïteit van de bestaande omgevingen, bestaat je werk ook uit het faciliteren en begeleiden van technische vernieuwing. Het aansturen en enthousiasmeren van een team (soms multidisciplinair) waarbij je gebruik maakt van een ‘agile’ aanpak behoort tot je takenpakket.

Daarnaast monitor en zie je toe op de voortgang van de operationele processen en analyseer je waar en hoe verbeteringen en aanpassingen kunnen worden geïmplementeerd, bijvoorbeeld in het pro-actief beheren of het gebruik van tooling.

Verder

  • Manage je de implementatie van veranderingen aan werkprocessen;
  • Stel je strategieën voor de afdeling op, in samenspraak met onder andere productmanagers, operations managers etc. en deze vertaal je naar concrete operationele doelen;
  • Stuur je de systeembeheerders aan en begeleid en coach je hen bij de uitvoering;
  • Rapporteer je de voortgang aan het management.

Dit ben jij
Je bent een mensgerichte en stressbestendige operations manager. Je hebt goede kennis van IT-infrastructuur en moderne technologie. Je affiniteit ligt bij beheer. Je bent een verbinder en weet op natuurlijke wijze de onderlinge samenwerking binnen het team en met de andere collega’s te stimuleren en het gemeenschappelijk doel voor ogen te houden.

Je zorgt voor een positieve sfeer waarin medewerkers tot hun recht komen en je kunt in heldere taal de verbinding leggen tussen de operationele praktijk en de tactische en strategische processen.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde hbo-opleiding;
  • Ervaring met scrum/agile in een operationele omgeving;
  • Ervaring op het gebied van IT infrastructuur en vernieuwing;
  • Ervaring met het uitvoeren van probleem- en impactanalyses;
  • Ervaring met het aansturen van een multidisciplinair team;
  • Kennis van ITIL processen en agile werkwijzen, bv SCRUM.

Jouw werkplek
Je komt te werken binnen de Dienst Automatisering in het team Uitvoering. Deze is verantwoordelijk voor de uitvoering van het 2e en 3e lijns ICT-beheer en het uitvoeren van Life Cycle Management en technologische vernieuwing binnen de Tweede Kamer.

Je komt terecht in een team dat graag leert, inspireert en adviseert. Je rapporteert aan de teamleider Uitvoering. Er is sprake van een goede teamspirit en vertrouwen op elkaars vaardigheden. In overleg kan (soms) remote gewerkt worden. Er wordt regelmatig een (online) borrel georganiseerd.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 3.279,32 tot € 5.039,00 bruto (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een vaste, fulltime functie voor 36-uur per week.
In deze functie bieden we je veel zelfstandigheid met een veelzijdig takenpakket.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.
Een piketdienst (bereikbaarheid buiten kantooruren) maakt onderdeel uit van de functie.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw A.W. Nieuwenhuizen, teamleider Uitvoering
tel.: 070-30185022/06-22405536

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl