Tweede Kamer der Staten-Generaal Beveiligingsdienst - Bedrijfsbureau

De Beveiligingsdienst heeft als primaire taak de continuïteit van een ongestoorde bedrijfsvoering van de Staten-Generaal te ondersteunen. Hiertoe geeft de dienst voorlichting en advies betreffende haar vakgebied en verleent 24 uur per dag beveiliging- en veiligheidsservice, centrale meldkamer diensten, preparatie, preventie & repressie activiteiten evenals toegangsbeheer en receptiediensten. De dienst verricht haar werkzaamheden op een klantvriendelijke en dienstbare wijze. Het realiseren van een balans tussen beveiliging en dienstbaarheid geldt als uitgangspunt.

 

Projectcoördinator Beveiligingsdienst


.

De Tweede Kamer zoekt een projectcoördinator!

Als projectcoördinator kom je te werken bij het bedrijfsbureau, onderdeel van de Beveiligingsdienst. Het bureau is verantwoordelijk voor de organisatie, integraal crisismanagement en advisering op het gebied van fysieke veiligheid van de Tweede Kamer. Daarnaast geven we voorlichting over beveiliging en veiligheid aan Kamerleden en overige medewerkers van de Tweede Kamer, dit doen we in samenwerking met Bureau CISO en Bureau BVA. Jij regelt als projectcoördinator álles rondom beveiligingsprojecten. Op kantoor, maar zeker ook op locatie. 

Zo ziet jouw baan eruit
In deze rol coördineer en ondersteun je vanuit het Bedrijfsbureau de diverse projecten binnen de Beveiligingsdienst. Daarnaast stel je zelfstandig projectplannen op en formuleer je hierin onder andere de projectdoelstellingen, de scope van het project, de betrokken partijen en de projectplanning.

Je stemt de conceptplannen af met de projectverantwoordelijke en levert voortgangrapportages op aan de projectverantwoordelijke, de stuurgroep of het hoofd van het Bedrijfsbureau. Ook neem je deel aan of treed je op als voorzitter van projectbijeenkomsten door het toelichten van de stand van zaken omtrent de voortgang van projecten, het beantwoorden van vragen en het doen van verbetervoorstellen.

Verder

 • schrijf je project-gerelateerde memo´s en notities;
 • draag je zorg voor het opstellen en (mede) verzorgen van presentaties;
 • organiseer je projectbijeenkomsten en draag je zorg voor het notuleren en formuleren/opstellen van het actieregister;
 • geef je op verzoek een toelichting over de projecten in diverse overlegverbanden;
 • bewaak je het overzicht van de projecten, de voortgang en de planning en rappelleert indien nodig.
 • beheer je de administratie rondom projecten en ben je verantwoordelijk voor de archivering van stukken;
 • Het voeren van startgesprekken met het CIO-Office. Je zal in deze gesprekken vragen beantwoorden de stand van zaken geven rondom projecten;
 • voer je overige werkzaamheden uit zoals het bijhouden van de teamsite, het opstellen van voortgangsrapportages en de evaluatie van projecten.

Dit ben jij
Je doorziet bedrijfsprocessen, weet de vinger op de zere plek te leggen en kunt deze op heldere wijze benoemen. Ook ben je in staat om resultaten te realiseren en daarbij door te zetten. Je onderneemt zelf doelgericht actie en wacht niet af tot het werk naar jou toe komt en denkt in oplossingen en weet hierbij de verbinding te leggen tussen wat bedrijfsmatig noodzakelijk is en hoe dit werkbaar is en blijft in de praktijk.

Met jouw enthousiaste en positieve instelling en manier van communiceren ben je in staat mensen te motiveren en mee te nemen in veranderingen. Je kunt goed omgaan met eventuele weerstand en tegengestelde belangen.

Wat neem je mee?

 • Mbo/hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis van projectplanningen en –voortgangsbewaking;
 • Vaardigheid in het op pro-actieve wijze coördineren en ondersteunen van verschillende projecten;
 • Kennis van project methodiek Prince 2 een pre;
 • Vaardigheid in het opstellen van voortgangsrapportages;
 • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Inzicht in werkwijzen en processen binnen de Tweede Kamer strekt tot aanbeveling.

Jouw werkplek
De Beveiligingsdienst heeft als primaire taak het creëren van een zo veilig mogelijke (werk)omgeving voor iedereen die aanwezig is in de Tweede Kamer. Daarvoor zetten zij de juiste maatregelen in op het gebied van beveiliging en preventie en speelt de dienst een belangrijke rol bij crises. Op deze manier beschermt de Beveiligingsdienst het instituut en alle aanwezigen tegen schadelijke invloeden van buitenaf maar ook van binnenuit.

Je komt te werken in hartje centrum Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Jouw werkplek is gelegen aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67). Je wordt onderdeel van een dynamisch team waar veiligheid voorop staat. Als team streven we naar een hoog niveau van dienstverlening en er heerst een informele sfeer.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.881,16 tot € 4.070,75 bruto (schaal 9, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, 32-uur behoort ook tot de mogelijkheden, exclusief individueel keuzebudget 16,37%).

We bieden je een uitdagende positie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je staat dicht bij het parlementaire proces en zult tijdens je werk regelmatig belangrijke personen tegenkomen. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en het team kun je contact opnemen met Madeleine Brouwer - de Bruïne, m.j.s.brouwer@tweedekamer.nl, 06-21 63 31 94. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze senior adviseur recruitment Shimi Goossen: s.goossen@tweedekamer.nl, 06-50 05 22 68.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Regio:
Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw M.J.S. Brouwer-de Bruïne, hoofd Bedrijfsbureau
tel.: 06-21633194

Shimi Goossen-TImmers, senior adviseur recruitment
mobiel: 06 50 05 22 68

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl