Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Teamleider – senior communicatieadviseur


.

Tweede Kamer zoekt een teamleider/senior communicatieadviseur!

De Stafdienst Communicatie is verantwoordelijk voor de communicatie, woordvoering en voorlichting van de Tweede Kamer. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek. Als teamleider sta je aan het roer van een team ervaren communicatieprofessionals, breng jij sterke strategische adviezen uit op complexe dossiers en til je de dienstverlening naar een hoger niveau.

Zo ziet jouw baan eruit
Als teamleider / senior communicatieadviseur vervul je binnen de Stafdienst Communicatie een inhoudelijke, verbindende en coördinerende rol. Je fungeert als trekker of klankbord voor de grotere en meer complexe dossiers en projecten. Daarnaast ontwikkel je meerjarig communicatiebeleid en lever je een bijdrage aan de strategische richting van de Tweede Kamerorganisatie op het gebied van communicatie. Daarbij verbind je de drie domeinen: de binnenwereld, buitenwereld en bestuurlijke wereld.

Je maakt deel uit van het dienst-MT en draagt bij aan de koersbepaling van de dienst. Je staat aan het hoofd van het team Uitvoering. Communicatieprofessionals (redacteuren, communicatiemedewerkers, vormgeving/dtp en webmaster) werken gezamenlijk aan de realisatie van communicatiemiddelen, denken en werken hierbij crossmediaal en kennen en doorgronden de mogelijkheden van websites, applicaties en sociale media. Jij zorgt voor coördinatie van de werkzaamheden en communicatieactiviteiten en voert team overstijgend regie. Je ontwikkelt en bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening. Hierbij werk je intensief samen met de andere teamleider/senior communicatieadviseur, die het team Advies & Strategie aanstuurt, en leg je verantwoording af aan het diensthoofd.

Verder:

  • Draag je proactief bij aan de ontwikkeling van de stafdienst, zowel vakmatig (beleid, trends, ontwikkelingen) als door de kwaliteiten van de leden van het team Uitvoering te managen;
  • coach en begeleid je je teamleden en stuur je op doelstellingen en resultaten;
  • ontwerp je richtinggevende kaders voor communicatie, creëer je randvoorwaarden en draag je zorg voor afstemming van communicatiebeleid;
  • doe je voorstellen voor verbetering en bijstelling van beleid vanuit communicatieperspectief op de positionering, profilering en imago van het instituut de Tweede Kamer.

Dit ben jij
Jij bent een stevige, proactieve en vakmatig sterk ontwikkelde teamleider / senior adviseur met uitstekende leiderschapskwaliteiten. Je geeft vanuit deskundigheid en visie leiding aan een team ervaren communicatieprofessionals en doet dat met overtuiging en enthousiasme. Professionele tegenspraak zie je daarbij als een uitdaging. Je draait je hand niet om voor complexe dossiers en hoge impacttrajecten. Je kent de ontwikkelingen binnen de overheidscommunicatie en de diversiteit aan middelen, hebt hier een eigen visie op en kunt deze met overtuiging vertalen naar nieuw beleid.

Wat neem je mee?

  • je hebt wo werk- en denkniveau;
  • je hebt ruime ervaring als senior communicatieadviseur, bent vakmatig sterk en op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in (overheids)communicatie;
  • je hebt ruime ervaring als teamleider en beschikt over uitstekende leiderschapskwaliteit in de meest brede zin van het woord: jij overtuigt, stuurt, coacht, delegeert en coördineert;
  • je hebt aantoonbare ervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving, dan wel in een bestuurlijke omgeving waarbij de belangen van diverse partijen groot zijn;

Jouw werkplek
De stafdienst Communicatie is verantwoordelijk voor de communicatie, woordvoering en voorlichting van de Tweede Kamer. Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar: de Tweede Kamer/het Presidium, de Tweede Kamerorganisatie, de media en het algemene publiek. De stafdienst versterkt en bewaakt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Leidend bij dit alles is de kernboodschap: “de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen. In de Tweede Kamer klopt het hart van de democratie.”


Om zijn doelen te bereiken analyseert de dienst ontwikkelingen binnen en buiten de Kamer, ontwikkelt strategieën, adviseert gevraagd en ongevraagd over de inzet van communicatie en ondersteunt de doelgroepen door de ontwikkeling van een breed scala aan communicatiemiddelen, van persberichten tot het interne nieuwsblad, van omgevingsanalyses tot sociale media, websites en andere ICT-toepassingen.

Je komt in een bijzondere omgeving te werken dichtbij de plenaire vergaderzaal. De stafdienst bestaat uit drie dienst-MT-leden (waar jij er een van bent), communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers, redactieleden, vormgevers en functioneel beheerders. Iedereen ondersteunt vanuit haar of zijn functie het parlementaire proces en de democratie.

Wat we jou bieden
Je komt te werken aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67), op loopafstand van station Den Haag Centraal.

Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 4.367,40 tot € 6.547,52 bruto (schaal 13) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een fulltime aanstelling.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.
  • Je bent bereid om met regelmaat buiten kantoortijden (avond en weekend) werkzaamheden te verrichten. Je draait bijvoorbeeld mee in het rooster voor avonddiensten (dinsdag, woensdag, donderdag), en/of verricht buiten kantoortijden werk bij evenementen of activiteiten van de Voorzitter. De Tweede Kamer is immers een 24-uurs bedrijf, waar werkzaamheden ook buiten reguliere kantoortijden plaatsvinden.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkdagen:
Avond

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer P.C. van Wensem, hoofd stafdienst Communicatie
tel.: 070-3182122

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl