Tweede Kamer der Staten-Generaal Stafdienst Communicatie 

Redacteur


.

De Tweede Kamer zoekt een redacteur!

Houd jij van politiek én journalistiek? Vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken waar altijd wel iets gebeurt? Dan ben jij de allround (web)redacteur die ons team komt versterken!

Zo ziet jouw baan eruit
De stafdienst Communicatie houdt zich bezig met het zichtbaar en inzichtelijk maken van het werk van de Tweede Kamer. Als redacteur zorg je samen met  je collega’s voor steeds nieuwe, creatieve manieren om het verhaal van de Tweede Kamer te vertellen.

In deze functie schrijf en redigeer je in een klein team bijdragen voor interne en externe (online) communicatiekanalen.

Je maakt verschillende soorten content voor www.tweedekamer.nl. Bijvoorbeeld nieuwsberichten met achtergrondinformatie bij de actuele vergaderingen en artikelen voor vaste Kamercommissies en parlementaire enquêtecommissies. Je schrijft en redigeert teksten voor sociale media en werkt hierbij nauw samen met de communicatiemedewerkers. Ook schrijf je artikelen voor het interne nieuwsblad De Kamerbode (verschijning in print en online), waarvoor je de organisatie induikt op zoek naar boeiende verhalen. De nadruk van het werk ligt op tekst, maar je denkt ook na over andere (audiovisuele) middelen.

Verder

  • ben je verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening op het intranet en ben je eerste aanspreekpunt voor contentleveranciers;
  • herschrijf je abstracte informatie tot toegankelijke teksten;
  • geef je vanuit deskundigheid advies over tekst en beeld.

Dit ben jij
Je bent altijd op zoek naar een goed menselijk/inhoudelijk verhaal en pikt dat gemakkelijk op uit de organisatie. Je vindt het leuk om abstracte informatie toegankelijk, begrijpelijk en vindbaar te maken voor een breed publiek. Je kunt werken onder druk. Terwijl je aan een groter achtergrondverhaal werkt, lukt het je ook om snel kleinere klusjes op te pakken en af te handelen. Uiteraard heb je een feilloos taalgevoel en beheers je verschillende schrijfstijlen. Je bent in staat om snel, accuraat en politiek neutraal teksten te schrijven en te redigeren. Vanuit de inhoud van je verhaal maak je gemakkelijk de vertaling naar verschillende kanalen en doelgroepen; cross mediaal werken doe je als vanzelf. Behalve voor tekst heb je dan ook aandacht voor beeld, video en geluid. Je werkt graag nauw samen met collega’s in een klein team om tot mooie resultaten te komen en kan snel schakelen, maar vindt het ook geen probleem om alleen te werken aan een project.

Wat neem je mee?

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een studie in de richting van communicatie of journalistiek;
  • Een brede interesse in politiek en volgt het nieuws over politieke ontwikkelingen op de voet;
  • Sterke redactionele vaardigheden en een goed gevoel voor taal;
  • Ervaring in een soortgelijke functie, het liefst binnen een (semi)overheidsorganisatie;
  • Kennis van overheidscommunicatie, nieuwe media en van actuele ontwikkelingen op beide gebieden;
  • Een gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Jouw werkplek
De stafdienst Communicatie brengt de bestuurlijke, de binnen- en de buitenwereld bij elkaar. De stafdienst bewaakt en versterkt de beeldvorming over de Tweede Kamer als democratisch instituut. Onze kernboodschap: “De Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen. In de Tweede Kamer klopt het hart van de democratie.”

De stafdienst bestaat uit (senior) communicatieadviseurs, communicatiemedewerkers, redacteuren, vormgevers en een functioneel beheerder. De dienst wordt aangestuurd door een MT, dat uit drie leden bestaat.

Wat we jou bieden
Je komt te werken aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67), op loopafstand van station Den Haag Centraal, met een werkplek dicht bij de plenaire vergaderzaal. Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.811,89- € 4.519,59 bruto (schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek. Het betreft een vaste functie voor 36 uur.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.

Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG).

Je bent bereid om met regelmaat buiten kantoortijden (avond en weekend) werkzaamheden te verrichten. Denk daarbij aan avondvergaderingen, evenementen of activiteiten van de Voorzitter. De Tweede Kamer is immers een 24-uurs bedrijf, waar werkzaamheden ook buiten reguliere kantoortijden plaatsvinden.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en het team kun je contact opnemen met teamleider Nathalie Doesberg (n.doesberg@tweedekamer.nl, 06 31993130). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met senior adviseur recruitment, Shimi Goossen (s.goossen@tweedekamer.nl, 06 50 05 22 68).

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
mevrouw N. Doesberg, teamleider Communicatie
tel.: 06-31993130

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl