Tweede Kamer der Staten-Generaal 

Operationeel manager


.

De Tweede Kamer zoekt een operationeel manager!

Als operationeel manager kom je te werken bij de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer. Samen met de collega operationeel manager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het beveiligingspersoneel, centralisten, medewerkers telefonie en hostess services. Daarnaast lever je in deze rol een stevige bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het beveiligingsbeleid en geef je leiding aan het crisismanagement bij crisissituaties.

Zo ziet jouw baan eruit
Je vormt de schakel tussen het tactisch beleid en de operationele uitvoer en je houdt je als eerste aanspreekpunt bezig met de ontwikkeling van de medewerkers. Dit betekent onder andere functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren en groei- en/of verbetertrajecten opstellen met de benodigde begeleiding daarin. Je voert het opleidingsplan uit om het actuele kennisniveau van de medewerkers bij te houden en draagt daarnaast zorg voor de verdere kennisontwikkeling.

Verder:

 • draag je bij aan een effectieve en efficiënte organisatie door het dragen van de resultaat- en budgetverantwoordelijkheid;
 • analyseer je dagelijks alle ingekomen informatie en bepaal je wat de consequenties zijn op het gebied van veiligheid en beveiliging;
 • voer je de regie op de onderlinge en inhoudelijke samenwerking tussen uitvoerende medewerkers en specialisten binnen het team;
 • neem je wekelijks deel aan het evenementenoverleg met de politie (operationeel coördinator (OpCo)) en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) om de planning te maken voor komende evenementen en de inzet vanuit de Beveiligingsdienst te bespreken;
 • stuur je op de netwerkactiviteiten/onderlinge samenwerking van de medewerkers met de externe partners zoals KMAR, politie, AIVD, etc.

Dit ben jij
Je bent iemand die goed kan samenwerken op verschillende niveaus. Jij verbindt en je voelt verschillen tussen medewerkers goed aan. Je kunt goed omgaan met calamiteiten en conflictsituaties. Je bent een inspirator en je kunt jouw medewerkers goed motiveren en coachen.

Wat neem je mee?

 • Hbo+ werk- en denkniveau;
 • Goede kennis van het vakgebied beveiliging;
 • Een BHV- en EHBO-diploma met het certificaat AED;
 • Kennis van het crisismanagementplan;
 • Ruime ervaring binnen de beveiligingsbranche en kennis van elektronische beveiligingshulp-middelen;
 • Leidinggevende vaardigheden;
 • Communicatieve vaardigheden in woord (Nederlands en Engels) en geschrift (Nederlands);
 • Vaardigheid in het opstellen van adviezen en rapportages.

Jouw werkplek
Je komt te werken in hartje Den Haag, op loopafstand van station Den Haag Centraal. Jouw werkplek is tijdelijke locatie van de Kamer B67 en de dependances aan het Binnenhof. Je wordt onderdeel van een dynamisch team waar veiligheid en beveiligen voorop staat. Als team streven we naar een hoge dienstverlening en er heerst een informele sfeer. Je legt verantwoording af aan het Hoofd Operatie en je werkt nauw samen met de andere operationeel managers.

Wat we jou bieden
Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.811,89 tot € 4.519,59 bruto (schaal 10, afhankelijk van ervaring) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%). Het betreft een vaste functie voor 36 uur.
Wij bieden je een functie waarin je veel vrijheid krijgt om je werk in te vullen naar eigen inzicht. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf en je professionele skills te ontwikkelen en een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Beveiligingsdienst.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.
Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Bijzonderheden
Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een Verklaring Omtrent Gedrag.
Een assessment en screening kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Je werkt in onregelmatige dienst van maandag tot en met vrijdag. Ook werk je incidenteel een weekenddienst in verband met Kamer gerelateerde werkzaamheden.

 
 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]
Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
de heer M.A. de Feijter, hoofd Beveiligingsdienst
tel.: 070-3183355 of 06-48100151

Company homepage:
http://www.tweedekamer.nl